Burhaniye Burhaniye'de öğrenciler keman dinletisine hazırlanıyor

Burhaniye'de öğrenciler keman dinletisine hazırlanıyor

Paylaş
Burhaniye'de öğrenciler keman dinletisine hazırlanıyor

Burhaniye'de öğrenciler keman dinletisine hazırlanıyor

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesi Şehit Ahmet Çelik Ortaokulu Müzik Öğretmeni Esra Kızılcık keman çalmayı öğrettiği öğrencileri ile birlikte şimdi de konser vermeye hazırlanıyor.

Burhaniye ilçesi Şehit Ahmet Çelik Ortaokulu Müzik Öğretmeni Esra Kızılcık, 13 öğrencisi ile keman grubu oluşturdu. Gruba ise, 'Küçük Kemancılar' adını verdi. Keman çalmayı öğrenen öğrencilere eşlik eden 30 koro üyesi ile birlitke 11 Haziran'da konser vereceklerini söyleyen Esra Kızılcık, müzik eğitiminin akademik başarıya da yardımcı olduğunu söyledi.

Kızılcık, “13 kemancı ve 30 kişilik koroyla zor olanı başardık. Kemanın perdesiz bir çalgı oluşu, yay kullanımı gibi etkenler başlangıç aşamasında öğrencilerimi çok zorlasa da bunun üstesinden gelmek onları çok mutlu etti. Keman çalan öğrencilerimi gören diğer öğrenciler de heyecanla ve bir hevesle keman çalmak istediklerini söylüyorlar. Bu sayede öğrencilerimizin ders notlarının olumlu bir yönde arttığını da gözlemledik. 11 Haziran Salı günü yapacağımız keman dinletisinin hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Tüm müzikseverleri, o gün Reha Yurdakul Kültür Merkezine davet ediyoruz” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı