Burhaniye Burhaniye'de öğretmenlere oryantiring eğitimi verildi

Burhaniye'de öğretmenlere oryantiring eğitimi verildi

Paylaş
Burhaniye'de öğretmenlere oryantiring eğitimi verildi

Burhaniye'de öğretmenlere oryantiring eğitimi verildi

BALIEKSİR'in Burhaniye ilçesinde, oryantiring sporu gelişirken, 22 öğretmene de oryantiring eğitici eğitimi verilmeye başlandı. Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde teorik ders alan öğretmenler, Ören Meydanı'nda uygulamaya katıldı.

Burhaniye’de geçtiğimiz ay Ören Meydanı'nda düzenlenen oryantirning şenliği ilgi gördü ve okullarda yaygınlaştırılması için de çalışmalar başlatıldı. Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünde öğretmenler için düzenlenen kursa yoğun katılım sağlandı. Tufan Sarp’ın öğretmenliğini yaptığı kursa, 22 öğretmen eğitici olabilmek için katıldı.

Kursun devam ettiğini söyleyen Tufan Sarp, “40 saatlik kursumuz yaklaşık bir ayda tamamlanacak. Bugüne kadar teorik dersler alan arkadaşlarımızla Ören Meydanı'nda uygulama için buluştuk. Kursu bitiren arkadaşlarımız okullarında oryantiring öğretecekler" dedi.

Okullarda çok sayıda kurs açıldığını belirten Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bülent Dükancı da, oryantiring sporunu okullarda yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı