Burhaniye Burhaniye’de özel öğrenciler bilim fuarında

Burhaniye’de özel öğrenciler bilim fuarında

Paylaş
Burhaniye’de özel öğrenciler bilim fuarında

Burhaniye’de özel öğrenciler bilim fuarında

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Pelitköy Özel Eğitim İş Uygulama Okulu’nda düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, özel öğrenciler 11 stantta bir aylık çalışmalarını sergiledi.

Burhaniye'de 70 özel eğitim öğrencisinin eğitim gördüğü Pelitköy Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu'ndaki etkinliğin açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İbrahim Ceylan, Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Alim Burak Çelik, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen, Burhaniye Ticaret Odası Başkanı Mustafa Aysel, Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Sevda Padem, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hasan Varol ve okul müdürleri katıldı. Ağız ve Diş Sağlığından Çanakkale Savaşlarına kadar 11 değişik stant gezilirken, görev alan engelli gençler projeleri hakkında bilgiler verdi. Okul Müdürü Oktay Ertaş stantların bir hafta açık kalacağını söylerken, özel öğrenciler, etkinlikte görev almaktan mutlu olduklarını anlattı.

Fuar hakkında bilgi veren Özel Eğitim Öğretmeni Hazal Özdemir Cezayir “Okulumuzda ilk defa yapılan TUBİTAK 4006 Bilim Fuarının açılışını bugün gerçekleştirdik. Toplamda, 11 projemiz vardı. 24 öğrencimiz görev aldı..Birbirinden farklı araştırma ve tasarım tarzında projelerimiz vardı. Öğrencilerimizle beraber bugün projelerimizi sergiledik. Emeği geçen öğretmenlerime okul müdürüme ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı