Burhaniye Burhaniye’de tarihi okul binası restore edilecek

Burhaniye’de tarihi okul binası restore edilecek

Paylaş
Burhaniye’de tarihi okul binası restore edilecek

Burhaniye’de tarihi okul binası restore edilecek

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, Faruk Kızıklı İlkokulu bahçesinde bulunan tarihi bina restore edilecek.
Burhaniye ilçesinde 1908 yılında askerlik şubesi olarak kullanılması için halkın katkılarıyla yapılan bina, uzun yıllar boyunca da Atatürk İlkokulu binası olarak hizmet verdi. Tarihi bina Burhaniye Kaymakamlığı'nın girişimi sonucunda, Balıkesir Valiliği İl Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapılan ihale sonrasında restore edilecek.
Tarihi binada incelemelerde bulunan Burhaniye Kaymakam İlyas Memiş yaptığı açıklamada, "İlçemizdeki en eski ve en önemli tarihi yapılarından olan, uzun yıllar eğitime hizmet veren, ilçemizdeki bir çok insanda kıymetli hatıraları olan ve uzun yıllardan beri atıl ve bakımsız vaziyette bulunan eski Atatürk ilkokulu binası restore edilecek. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Restorasyon programına alınmasından dolayı Sayın Valimiz Hasan Şıldak’a teşekkür ediyorum" dedi.
Restorasyon çalışmalarının üç ay içinde tamamlanacağı belirtilirken, tarihi binanın restorasyon sonrasında Kültür ve Sanat Merkezi olarak halkın kullanıma sunulacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı