Beden Sağlığı Burnu kopmuştu, kulağından alınan doku ile burun yapıldı

Burnu kopmuştu, kulağından alınan doku ile burun yapıldı

Paylaş
Burnu kopmuştu, kulağından alınan doku ile burun yapıldı

Alanya'da bindiği bisiklette dengesini kaybederek kayalık zemine düşmesi sonucu burnunun sağ tarafı kopan 27 yaşındaki Rus Konstantin Nosov'a kulağından alınan kıkırdak dokudan burun yapıldı

Tatil için Alanya’ya gelen Konstantin Nosov (27), geçen cuma günü sokakta bisiklete binerken dengesini kaybederek kayalık zemine düştü. Sert zemine kafasını çarpması sonucu burnunun büyük bir bölümü kopan Konstantin Nosov, Alanya Aladdin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Haberin Devamı

Acil serviste ilk müdahalesi yapılan Rus turist daha sonra Plastik, Rekonstrüjtif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Seçkin Aydın Savaş tarafından ameliyata alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta Konstantin Nosov’un sağ kulağından alınan kıkırdak doku burnunun kopan kısmına nakledildi.

'İYİ BİR OPERASYON GEÇİRDİK'

Dr. Seçkin Aydın Savaş ameliyatın başarılı geçtiğini ve hastanın çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Dr. Seçkin Aydın Savaş, "Hasta bisikletten düşme sonucunda kayaya çarparak burnunun sağ tarafındaki kıkırdak ve cilt dokusunu kaybetmişti. Hastayı acil operasyona aldık. Kulağından aldığımız cilt ve dokuyu burnuna naklettik. 2 saat süren bir operasyonumuz oldu. Dokunun durumu şu an gayet iyi ve halen takiplerimiz devam ediyor. Hastamızı eski görüntüsüne yakın bir görüntüye ulaştırdık.

Haberin Devamı

Burun deliklerinden birisi tamamen yok olmuştu. Aynı zamanda burun kanadı dediğimiz bölge yoktu. Hem burun kanadını oluşturduk hem de eksik olan kıkırdak bölgeyi onardık. Böylelikle burnun çökmesini engellemiş olduk. Hastamız mutlu, iyi bir operasyon geçirdik. Takiplerimiz de de bir sıkıntımız yok çok şükür" dedi.

'SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM'

Başından geçen olayı anlatan Konstantin Nosov ise başarılı bir operasyon geçirerek sağlığına kavuştuğu için hastaneye ve personellere teşekkür ederek, "Burnumu kayalıklara çarptığım için büyük hasar oluşmuştu. Başarılı bir ameliyatla sağlığıma kavuştum. Doktoruma ve hastaneye teşekkür ederim" diye konuştu.

İHA