Merkez Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'ağaç' kampanyası

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'ağaç' kampanyası

Paylaş
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'ağaç' kampanyası

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden 'ağaç' kampanyası

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA Büyükşehir Belediyesi, kentin yeniden yeşil kimliğini kazanması yolundaki çalışmalarına Bursalı gençleri de dahil ediyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak düzenlenen ‘Senin Ağacın Senin Geleceğin’ kampanyasına katılan gençler, ücretsiz olarak bir ağacı sahiplenebilecek.

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çevre yatırımlarına ağırlık veren, kente büyük ölçekli park ve yeşil alanlar kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, gençler arasında doğa konunda farkındalık oluşturulması amacıyla farklı bir kampanyanın startını verdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan ‘Senin Ağacın Senin Geleceğin’ temalı kampanya https://seninagacin.bursa.bel.tr/ adresinden başvuran gençler, ücretsiz olarak bir ağacı sahiplenmiş olacak. Kampanyaya katılan gençlerin ağaç sahiplenme sertifikaları dijital ortamda isme özel hazırlanıp, katılımcılara ulaştırılacak. Ağaç sahiplenen gençler bu sertifikayı kendi sosyal medya hesaplarında paylaşarak, doğa ve çevre konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlayacak.

Kampanya kapsamında gençlerin sahipleneceği fidanlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURKENT A.Ş. işbirliğiyle vasfını yitirmiş ve kullanılmayan maden alanları ve hafriyat toplama sahalarına dikelecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı