Türkiye (Son Dakika) Bursa'daki çöp ev dilenci sanılan adamın çıktı

Bursa'daki çöp ev dilenci sanılan adamın çıktı

Paylaş
Bursa'daki çöp ev dilenci sanılan adamın çıktı

Bursa'daki çöp evden, 22 kilo madeni para ile çürümüş ve fareler tarafından parçalanmış 3 bin liralık kağıt para çıktı. Çöp evin geçen ramazan ayında dilencilik yaptığı gerekçesiyle zabıta merkezine götürülen ve üzerinde 30 bin TL nakit para çıkan M.C.Ö.'ye ait olduğu tespit edildi

Bursa'da merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan bir evden kötü kokular geldiği ihbarı üzerine zabıta ve polis ekipleri harekete geçti. Temizlik görevlileri tarafından poşetlere konulan bir kamyon çöp, geri dönüşüm sahasına götürüldü. Evin ise Ramazan ayında üzerinde 30 bin lira nakit para çıkan M.C.Ö.'ye ait olduğu belirlendi.



Çöp evden bir çuval içinde madeni para ile fareler tarafından kemirilmiş ve bozulmaya yüz tutmuş 3 bin liralık kağıt para bulundu. Zabıta ekipleri, saymakta zorlandığı madeni paraları bir manava götürüp tarttırdı. Miktarı belirlenemediği için, 22 kilogram olduğu saptanan bozuk paralar tutanak ile kayıt altına alındı.



M.C.Ö.'nün evinin temizlendiği sırada toplanan mahalle sakinleri, "M.C.Ö. annesi öldükten sonra kardeşleri de kendisine bakmayınca, akli dengesini yitirdi. Emekli maaşı ve mülkü var. Yaşam tarzı çok kötü. İnsanlar 'dilenci' sanarak ona para veriyorlar. O da paraları evinde biriktiyor" dedi.


HESABINDAN 450 BİN TL ÇIKMIŞTI


Merkez Osmangazi ilçesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde İl Müftülüğü'nün karşısındaki Şehreküstü Camii önünde oturup dua ederken dilencik yaptığı gerekçesiyle Zabıta ekipleri tarafından geçen haziran ayında zabıta merkezine götürülen M.C.Ö.'nün üzerinde 30 bin lira nakit para ve banka hesabında ise 450 bin lira çıkmıştı.



Daha sonra yapılan araştırmada ise M.C.Ö.'nün dilenci olmadığı, annesinin ölümünden sonra ruh sağlığının bozulduğu belirlenince, el konulan paralar iade edilmişti.

DHA

Haberin Devamı