Eğitim - Kariyer Bursa'daki 'Taş Mektep' restore edilip sosyal tesis yapılacak

Bursa'daki 'Taş Mektep' restore edilip sosyal tesis yapılacak

Paylaş
Bursa'daki 'Taş Mektep' restore edilip sosyal tesis yapılacak

Bursa Orhangazi'de 1930 yılında eğitime başlayan, 2000´li yılların başına kadar da eğitim hizmeti veren Taş Mektep'te restorasyon çalışmaları başladı. Bina sosyal tesis olarak hizmet verecek

1925 yılında inşaatına başlanan, 1930 yılında ise Termal'e geçerken Gemiç'e uğrayarak açılışını Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptığı Taş Mektep, yaklaşık 17 yıldır atıl vaziyette duruyor. Taş Mektep olarak bilinen Gemiç İlkokulu binasında Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri restorasyon çalışmaları başlattı. Çalışmaların yaz sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.


TURİZME AÇILACAK


Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Gemiç Mahallesi Muhtarı Dinçer Dimrit ile birlikte restorasyon çalışmalarının başladığı ‘Taş Mektep´te incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, 'aş Mektep'in Gemiç ve Orhangazi için önemli bir değer olduğunu belirterek,"Büyükşehir Belediyemizin başlattığı restorasyon çalışmaları sonucunda binanın sosyal tesis olarak hizmet vermesini planlıyoruz. Taş Mektep, restorasyonun ardından turizme de açılabilecek bir bina" dedi.

Haberin Devamı