Gündem Bursa Emniyeti'nden 11 sayfalık talimatname

Bursa Emniyeti'nden 11 sayfalık talimatname

Paylaş
Bursa Emniyeti'nden 11 sayfalık talimatname

Bursa Emniyet Müdürlüğü, polis-vatandaş ilişkisini daha üst düzeye taşımak, polisin vatandaşlara olan yaklaşımını ideal düzeye ulaştırmak için 12 maddelik bir talimatname yayınladı

Emniyet Müdürü Osman Ak imzasıyla bütün personele gönderilen talimatlarda görev anında öfke kontrolünün sağlanmasının, maksadı aşan söz veya ifadelerde bulunulmaması vurgulandı.


'TARAFSIZ, GÜVENİLİR VE GÜLER YÜZLÜ OLUN!'


'Vatandaşımız polisten; dürüst ve güven veren, tarafsız, adaletli, kanun ve nizamlara uyan, halktan biri ve halkla iç içe olduğunu unutmayan, yapmış olduğu işte halka öncelik veren, sağduyulu, sabırlı, nazik ve insan haklarına saygılı davranış içerisinde görev yapmasını beklemektedir' ifadesiyle yayımlanan talimatnameden bazı bölümler şöyle:


- Açıklık, doğruluk ve güçlü kurum imajı vasıtasıyla vatandaşa hizmet vermek temel şiarımız olmalı ve vatandaşlarımızın güvenini kazanım odaklı hareket edilmelidir.

- Tarafsız, güvenilir ve inandırıcı olmanın vatandaşlarımız ile iletişimde en üst seviyede başarı sağlayacağı ve durumun kurumsal başarıyı beraberinde getireceği unutulmamalıdır.

- Tüm personelimiz, mesleğimize mâl olacak olumsuz davranışlardan kaçınarak vatandaşlarımızın güvenini ve desteğini sağlayacak şekilde görev yapacaktır.

- Suçu ne olursa olsun insana sadece insan olduğu için değer verilecek, suçun kontrolünde insan haklarının korunmasına riayet edilecektir.

- Gerekli görülen konularda beklenilmeden vatandaşlarımıza yardım teklifinde bulunulacak, yardım isteyen kim olursa olsun yardımcı ve yol gösterici olunacaktır.

- Vatandaşlarımızla olan her türlü iletişimde meslek adabına yakışır şekilde; vakur, güler yüzlü, kibar ve nazik davranılacaktır. Benzeri tutum ve davranışlara bir gün sizin ve yakınlarınızın da muhatap olabileceği unutulmamalıdır.

- Vatandaşlarımızın dilek, istek, tavsiye, telkin ve şikâyetleri en hassas şekilde dinlenilecek, uygun hitap ve anlatım ile onları gerekli izahathlar yapılacaktır.


"TRAFİK KİLİTLENMİYOR, TEŞEKKÜRLER"


Talimatnamenin ekinde CİMER'e, BİMER'e ve 155 Polis Hattı'na gelen bazı tebrik ve şikayet mesajları da yer aldı. Onlardan bazıları da şöyle:

'Evimize giren hırsızları yakalayan ...kodlu ekipte çalışan polislere sonsuz teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız..'

'Minübüsçüyüm ben, üç haftadır trafik kilitlenmiyor. Ankara yolundan Kent Meydanı'na gidemiyorduk. Allah bin kere razı olsun'

'Dükkânıma giren hırsızları yoğun çaba, ilgi ve alaka ile takip ederek yakalayan ekibe bu özgüvenli çalışmalarından dolayı çok teşekkür ederim'