Gündem Bursa Ulucami'de canlı bomba eylemi

Bursa Ulucami'de canlı bomba eylemi

Paylaş
Bursa Ulucami'de canlı bomba eylemi

Bursa'nın en merkezi yeri Ulucami yakınında bir patlama meydana geldi. 25 yaşlarında yaşındaki kadın canlı bombanın kendini patlattığı bildirildi. İlk belirlemelere göre 1 kişi öldü

Olay, saat 17.26'da tarihi Ulucami bahçesinin batı kapısında meydana geldi. İkindi namazının ardından vefat eden bir kişinin cenazesinin kaldırıldığı Ulucami'deki kalabalığın dağılmasının ardından, bahçenin batı kapısı yakınına gelen bir kadın, üzerindeki düzenekle kendisini patlattı. Patlama kentin büyük bölümünde duyulurken, sokaktakiler bir anda kendilerini can pazarında buldu. Canlı bombanın parçalanarak öldüğü patlamada, şarapnel parçası ve cam kırıklarından yaralananlar kanlar içinde kaldı.

Haberin Devamı

Bursa'daki canlı bombanın IŞİD üyesi olduğu bildirildi

DHA'nın haberine göre Bursa Ulucami yakınında kendini patlatan kadın canlı bombanın, terör örgütü IŞİD militanı olma ihtimalinin değerlendirildiği bildirildi.

Öte yandan Karar.com'un iddiasına göre canlı bomba Cumartesi günü Şanlıurfa'dan Bursa'ya geldi. Eylemi gerçekleştiren örgüt ise IŞİD.

ELİNDE POŞET VARDI

Kadın canlı bombanın elinde siyah bir poşet olduğu öğrenildi. Kadın teröristin camideki vatandaşları ya da turistleri hedef aldığı ihtimali değerlendiriliyor. Bir diğer ihtimal ise patlayıcıyı bir noktaya yerleştirmeye çalıştığı yönünde. Emniyet kaynaklı ilk bilgilere göre bomba kadının vücuduna sarılıydı. Parmak izi alındı, kimliği araştılıyor.

Haberin Devamı

Yaralıların kimlikleri belli oldu

Bir kadın teröristin geçekleştirdiği intihar saldırısında şarapnel parçaları ve cam kırıkları nedeniyle yaralanan 16 kişi ile sesten etkilenen 2 kişinin kimlikleri belirlendi.

Patlamada yaralananların ismi şöyle:

Mehmet Ateşer

Mehmet Kul

Emre Çalışkan

Canberk Filiz

İsmail Hakkı Şentürk

Adem Güzel

Bayram Ayhan

Ayşen Öztürk

Fatma Çimen Biçer

Adnan Açık

Özlem Aksızlar

Havva Demirdaş

Fatma Demirdaş

İrem Yıldız

Kader Ölçen

Tuğba Işık Muradiye, Çekirge Devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Sesten etkilenerek hastaneye başvuran Harun Güraslan ve Serkan Aslan’ın da tedavileri yapıldı. Durumları iyi olan birçok yaralı tedavileri tamamlandıktan sonra taburcu edildi.

Bu arada, intihar saldırısını düzenleyen teröristin cesedinin bulunduğu bölgede Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Cumhuriyet Savcısı da olay yerine gelerek bilgi aldı. Cesedin incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırılacağı bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamayla ilgili İçişleri Bakanı ve Bursa Valisi'nden bilgi aldı.

Kısa süren paniğin ardından çevredekiler yaralıların yardımına koşarken, olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Muradiye ve Çekirge devlet hastanelerine kaldırılarak tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Şarapnel parçaları ve kırılan camlardan yaralanan toplam 20 kişi tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Saat 17.25 meydana gelen patlamada insanlar panik halinde kaçıştı. Bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Muradiye ve Çekirge Devlet Hastanelerine kaldırıldı.

İŞTE CANLI BOMBANIN KENDİNİ PATLATMA ANI

Patlamanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından boşaltıldı, Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri burada çalışma başlatırken, polis telsizinden kentteki hassas noktalar ve kamu binaları ile kalabalıkların bulunduğu yerlerde güvenlik önlemlerinin artırılması anonsları yapıldı.

Görgü tanıkları Bursa Ulu Camii yakınında yaşanan patlamanın ardından beyaz dumanların gökyüzüne yükseldiğini söyledi.

Bursa Ulucami oldukça kalabalık ve turistlerin uğrak merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Haberin Devamı

DHA