Merkez Bursa Valisi Canbolat'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Bursa Valisi Canbolat'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Paylaş
Bursa Valisi Canbolat'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Bursa Valisi Canbolat'tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

Mehmet İNAN/BURSA,(DHA) - BURSA Valisi Yakup Canbolat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili mesaj yayınladı.

Neşet Ertaş'ın ‘’Kadın insandır, biz de insanoğlu’’ sözüyle başlayan mesajda Vali Canbolat, şu ifadelere yer verdi;

"Birleşmiş Milletler tarafından 1977 yılında ilan edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutluyorum.

Bağımsız ve hür yaşama uğrunda, her türlü yokluğa ve olumsuzluğa rağmen, Kurtuluş Savaşında ve diğer bütün mücadelelerimizde sergilediği cesaret ve gayret ile tarihte onurla yerini alan Türk kadını, ülkesinin gelişmesi ve kalkınması için de büyük bir fedakârlık göstermiş, ekonomik, sosyal ve kültürel hayatın her alanında önemli roller üstlenmiştir.

19.Yüzyılın ikinci yarısındaki modernleşme hamleleriyle başlayan kadın hareketleri, Ulu Önder ATATÜRK önderliğinde Cumhuriyet ile önemli bir ivme kazanmış, Medeni Kanun’un kabulü ve 1934 yılında seçme ve seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla kadınlar eşit statüye kavuşmuştur.

Bizim örf ve adetlerimize göre yuvanın gerçek sahibi olan kadın, ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır. Zaman zaman her yaştaki kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, toplumun her kesiminin katkısı büyük önem taşımaktadır.

Kadınlarımızın eğitimli ve bilinçli olması, sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Tarihin her sayfasında dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren kadınlarımız, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı düşünen, geleceği teminat altına alınmış, gelişmiş toplum olmanın temel taşı olma özelliğini koruyarak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyacaktır.

Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor, sevgi ve emekleriyle insanlığın umudunu yeşerten, gönlümüzün her daim en kıymetli yerinde olan, aile ve toplumun temel direği başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı