Merkez Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını açıyor

Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını açıyor

Paylaş
Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını açıyor

Bursa Yapı Fuarı ve Rising City Gayrimenkul Fuarı kapılarını açıyor

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş organizasyonunda düzenlenen Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarları, Bursa inşaat ve gayrimenkul sektörünü canlandırmaya hazırlanıyor. 100’e yakın firmanın katılımı ile 18-21 Nisan tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak fuarlar, 4 ayrı salonda toplam 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek.

BTSO, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş, İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) ve Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası (BEMO) işbirliğinde, Bursa Boya ve Dekorasyoncular Odası, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleştirilen Bursa Yapı ve Rising City Gayrimenkul Fuarları 18-21 Nisan tarihlerinde TÜYAP Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuarda 80’den fazla proje, 9 bine yakın konut ve 500’ü aşkın ofis görücüye çıkacak. Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 2 milyondan fazla insana istihdam sağlayan, kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep oluşturan bir konumda bulunan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin büyümesine büyük güç kattığını söyledi.

''YATIRIM YAPMANIN TAM ZAMANI''

Fuarda farklı gelir gruplarına hitap eden çok sayıda projenin görücüye çıkacağını aktaran Başkan Burkay, “Bursa’da gayrimenkul yatırımı yapmanın en doğru adresi Rising City Gayrimenkul fuarımız olacak. Ev veya gayrimenkul sahibi olma hayali kuran vatandaşlar için fuar süresince uygun şartlarda imkanlar sunulacak. Artan maliyetler henüz devam eden projelere yansımış değil. Önümüzdeki süreçte maliyet baskısıyla konut fiyatlarında artışlar görebiliriz. Konut edinmeyi veya yatırım yapmayı planlayanlar açısından fiyat artışları yaşanmadan ev sahibi olmanın ya da yatırım yapmanın tam zamanı.” dedi.

SON 3 YILDA 160 BİN ZİYARETÇİ

Bursa Yapı Fuarı ile Rising City Gayrimenkul Fuarı’nı geride kalan 3 yılda 40’a yakın ülkeden gelen yabancı ziyaretçilerle birlikte toplamda 160 binden fazla kişinin ziyaret ettiğini dile getiren Başkan Burkay, fuarlara özellikle Körfez ülkelerindeki yatırımcıların büyük ilgi gösterdiğini vurguladı. Bu yıl düzenlenecek olan fuarlarda da önemli yabancı yatırımcıların fuarı ziyaret edeceğini söyleyen İbrahim Burkay, “Sektörümüzün döviz kazandırıcı niteliğini geliştirmek adına büyük gayret gösteriyoruz. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe marka firmaların katılımcı olarak yer alacağı fuarda önemli satışların gerçekleşeceğine inanıyorum.” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı