Merkez Bursa'da bağımlılıkla etkin mücadele

Bursa'da bağımlılıkla etkin mücadele

Paylaş
Bursa'da bağımlılıkla etkin mücadele

Bursa'da bağımlılıkla etkin mücadele

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Aile Destek Merkezi (GADEM), 17 ilçede başlattığı alkol ve madde bağımlılığı ile topyekun mücadele kapsamında Yıldırım ve Gürsu ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Uyuşturucu madde kullanımı sadece Türkiye’nin değil bütün dünyanın en önemli sorunlarından biri halini alırken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 2015 yılında hizmete açtığı GADEM ile başlattığı bağımlılıkla mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor. Kurulduğu günden bu yana başvuruda bulunan bağımlı ve ailelerine bireysel ve grup danışmanlığı yaparak sosyal iyileşme sürecine destek veren GADEM, bir yandan da yasa dışı bağımlılık yapıcı uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında koruyucu ve önleyici çalışmaları hayata geçiriyor. Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren madde bağımlılığı ile mücadeleyi mahallelerin kanaat önderleri, muhtarlar, din görevlileri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte sürdüren GADEM, Yıldırım’da okul müdürleri ve rehber öğretmenler, Gürsu’da Somuncu Baba Mustafa Gündoğan Kız Kur'an Kursu öğrenci ve velileri ile Sabiha Ahmet Yıldız Kuran Kursu velileri ile bir araya geldi.

Toplantılarda GADEM uzmanları tarafından bağımlılık yapıcı maddeler, madde bağımlılığının sağlığa olan etkileri, bağımlılıktan kurtulma yolları hakkında sunum yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı