Merkez Bursa’da Kızılay’dan 'yük hafifleten' proje

Bursa’da Kızılay’dan 'yük hafifleten' proje

Paylaş
Bursa’da Kızılay’dan 'yük hafifleten' proje

Bursa’da Kızılay’dan 'yük hafifleten' proje

Vedat YÜCEBAŞ/BURSA,(DHA) – BURSA’da Kızılay Osmangazi Şubesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği işbirliği sonucu iki okulun öğrencileri semt pazarlarında yaşlı ve engellilerin pazar çantalarını taşıyarak onlara yardımcı oluyor.

Kızılay Osmangazi Şubesi, toplumda unutulan bazı değerleri hatırlatmayı ve farkındalık oluşturmayı hedeflediği sosyal sorumluluk projesi ‘Kızılay Pazarda’ ile insanların gönlüne dokunuyor. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol gereği, pilot okul olarak belirlenmiş BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi ve Mihraplı Abdülkadir Can Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrenciler, semt pazarlarında yaşlı ve engellilerin pazar çantalarını taşıyarak onlara yardımcı oluyor.1,5 ay önce imzalanan protokolden hemen sonra projeyi hayata geçiren Kızılay Osmangazi Şubesi temsilcileri, Osmangazi İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayın, BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İnan ve öğretmen ve öğrenciler ile birlikte Çarşamba Pazar Alanındaki etkinliğe katıldı.

“ÖNEMLİ BİR PROJE”

Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, “İmzaladığımız protokol gereği, ilçemizde 2 pilot okul tespit edildi. Bu okullardaki öğrenciler, Dikkaldırım ve Çarşamba mahallelerinde kurulan pazarlarda, 2 saat boyunca yaşlı ve engellilerimizin pazar çantalarını evlerine kadar taşıyorlar. Kardeşlik ruhunun ve iyiliğin gelişmesi noktasında önemli bir proje. Böylece hem Kızılay’ın varlığını hissettireceğiz hem de bir farkındalık oluşturacağız. Ayrıca bu etkinlik, gençlerimizde, bir iyilik yapma ve bunu yayma anlamında bir bilinç oluşturacaktır” diye konuştu.

“EVDE EVLAT, OKULDA ÖĞRENCİ, SOSYAL HAYATTA DA VATANDAŞ”

Osmangazi İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Mustafa Sayın da, “Bireye görev ve sorumluluğunu ortaya koyma adına anlamlı bir proje. Evde evlat, okulda öğrenci, sosyal hayatta da vatandaş bilincini ortaya çıkaran bir farkındalık projesi. Öğrencilerimiz ve yaşlılarımız çok memnun. İnşallah diğer pazarlara da taşır, bu projeyi büyütürüz” ifadelerini kullandı. BTSO Hüseyin Sungur Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet İnan ise, “Çocuklarımızı hayata hazırlamak, yaşlılarımıza karşı merhamet ve şefkat duygularını geliştirme adına önemli bir proje. Öğrencilerimiz ve velilerimiz bu projeden çok mutlu olduklarını bizlere iletiyorlar. Hatta çocuklarımız okulda birbirleriyle yarışıyor bu projede gönüllü olabilmek için” dedi. Her seferinde farklı öğrencilerin katıldığı etkinlik sonrası, öğrencilere kitap hediye ediliyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı