Merkez Bursa’daki Oda ve Borsalar GUHEM’de Buluştu

Bursa’daki Oda ve Borsalar GUHEM’de Buluştu

Paylaş
Bursa’daki Oda ve Borsalar GUHEM’de Buluştu

Bursa’daki Oda ve Borsalar GUHEM’de Buluştu

Cansel ORUÇ/BURSA(DHA)-BURSA’daki oda ve borsaların katılımıyla düzenlenen ‘Ortak Akıl Toplantıları’nın 20’ncisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) gerçekleştirildi.
Bursa’da faaliyet gösteren 13 oda ve borsanın başkanları, meclis başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, pandemi sürecinde 1,5 yılı aşkın bir sürenin geride kaldığını belirterek normalleşme ile birlikte Bursa’da sanayi üretimi, ihracat ve yatırımlarda pozitif gelişmeler yaşandığını vurguladı. Bursa’nın yılın ilk 9 ayında ihracatın 11 milyar dolara ulaştığını kaydeden Burkay, özellikle son dönemde, her sektörden, Bursa’ya olan ilgi ve siparişlerde ciddi şekilde artışların olduğuna dikkati çekerek, "Yeni dönemde ihracata ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu dönemde dış ticaret firmalarımız için tek çıkış noktası olacak. Oda olarak bu yıl sonuna kadar 7, gelecek yıl ise 40 fuar ve alım heyeti organizasyonu düzenleyeceğiz. İlçe oda ve borsalarımızın da bu etkinliklerde yer alması çok önemli” diye konuştu.
Bursalı firmalara, dış ticaret operasyonlarında hız ve maliyet avantajı kazandırmak adına Turkish Cargo ile önemli bir işbirliğine imza attıklarını belirten BTSO Başkanı, "Odamızın iştiraki BTSO Lojistik AŞ ve Turkish Cargo arasında yapılan işbirliği ile firmalarımız ürünlerini 127 ülkeye Yenişehir Havalimanı’ndan ulaştırma imkanına sahip olacak. 20 Eylül itibariyle ithalat ve ihracat işlemlerine başladık. 7gün 24 saat kargo kabulü yapılan Yenişehir’de 1 Ocak 2022 tarihine kadar da mal kabul bedeli alınmayacak" dedi.
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise konuşmasında 4-9 Ekim tarihlerinde 45’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Mobilya ve Dekorasyon Fuarı’na (MODEF EXPO) ilişkin bilgiler verdi. Fuara yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçi sayısında geçen yıla göre önemli bir artış yaşandığını belirten Uğurdağ, özellikle ihracat anlamında fuarın sektöre önemli katkılar sağladığını ifade etti. Mobilya, tekstil, makine ve tarım sektörlerinin İnegöl ekonomisinin can damarını oluşturduğunu belirten Uğurdağ, bu sektörlerde çalışacak eleman bulamadıklarını belirterek meslek lisesi algısının değiştirilmesine yönelik faaliyetler yapılması gerektiğini vurguladı. Uğurdağ, ayrıca enerji maliyetlerinin çok yüksek olduğunu, kamu ve hazine alanları ile atıl arazilerde enerji üretiminin teşvik edilmesini beklediklerini söyledi.
Toplantının ardından oda ve borsa başkanları GUHEM’i inceledi. GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, merkezde yer alan sergi ve düzenekler ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı