Merkez Bursalı çiftçilere yüzde 50 hibeli fidan dağıtımı yapıldı

Bursalı çiftçilere yüzde 50 hibeli fidan dağıtımı yapıldı

Paylaş
Bursalı çiftçilere yüzde 50 hibeli fidan dağıtımı yapıldı

Bursalı çiftçilere yüzde 50 hibeli fidan dağıtımı yapıldı

Ezgi ATAV/YENİŞEHİR(bURSA) (DHA)-BURSA’da çiftçilere her yıl 1,5 milyon, dönem sonuna kadar da 5 milyon fide, fidan dağıtmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50 hibeli 1 milyonu aşkın yaban mersini, ahududu, çilek, goji berry, lavanta ve aronya fidanını daha çiftçilerle buluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, özellikle üzümsü meyvelerde Bursa’nın merkez olması hedefiyle Tarım ve Peyzaj A.Ş. aracılığıyla 2018 yılında ‘kaliteli ahududu yetiştiriciliği’ ve ‘yaban mersini yetiştiriciliği projelerini’ başlatmış ve bugüne kadar çiftçilere 650 bin fide fidan dağıtmıştı. Bugün de Hikmet Şahin Kent Hali’nde düzenlenen törenle çiftçilere, 147 bin 100 adet yaban mersini, 150 bin adet ahududu, 495 bin adet çilek, 9 bin 900 adet goji berry, 32 bin 400 adet lavanta ve 167 bin 600 adet aronya fidanının dağıtımı yapıldı.

Fidan dağıtım töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Bizim Bursa'da tarımla alakalı bir derdimiz var. Yaptığımız çalışmalar, ihracata yansısın, ekonomiye yansısın istiyoruz. Biz çocuklara oyuncak falan dağıtmıyoruz. Birileri alsın, mutlu edelim de evlerine götürsünler eksikler, olursa olur olmazsa olmaz gibi bir yaklaşım içinde değiliz. Önce toprak analizleri yapılıyor. Analiz sonuçlarına göre fidan dağıtımlarını yapıyoruz” dedi. Fidan dağıtımlarında çiftçilere yüzde 50 hibe desteği sağladıklarını dile getiren Aktaş, çiftçilerin kalan yüzde 50’yi ise Kasım 2022 ve Kasım 2023’te iki taksitte ödeyebileceklerini kaydetti.

“1 MİLYAR DOLAR İHRACAT HAYAL DEĞİL”

Bursa’da tarıma yapılan yatırımların ihracat rakamlarına da yansıdığını hatırlatan Aktaş, “2019’da 270 milyon dolar olan ihracat, 2020’de 350 milyon doları geçti. Ve biz hamdolsun ayçiçeği dışında hiçbir ürüne sübvansiyon yapmadık, çünkü ürünler piyasada değer buldu. Bu rakamı çok daha yukarılara çekmek milyar doları görmek hayal değil. Buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı