Gündem Bursalı 'Çomar' Hollandalı olacak

Bursalı 'Çomar' Hollandalı olacak

Paylaş
Bursalı 'Çomar' Hollandalı olacak

Bursa'ya oğlunun üniversite değişim programı için gelen Hollandalı hayvanveser Annet Van Der Veen, 4 ay önce Görükle Mahallesi'nde gördüğü bir sokak köpeğini ülkesine götürmek için Nilüfer Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'ne başvurdu

Başvurusu olumlu karşılanan Hollandalı hayvansever, "Gilbert" ismini verdiği köpeği ülkesine götürecek. Oğlunun 5 aylık üniversite eğitim değişim programı için Bursa’ya turist olarak gelen 55 yaşındaki Annet Van Der Veen, Merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi’nde gördüğü, iki de yavrusu olan sokak köpeğini beslemeye başladı.

Haberin Devamı

Hollandalı hayvansever, sokak köpeğinin tüm bakımlarını yaptırarak evine aldı. Annet Van Der Veen, ’Gilbert’ adını verdiği köpeği ülkesine götürmek için AB yasaları gereği uygulaması gereken akredite kurallarını yerine getirmek üzere Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne başvurdu. Gilbert’ı AB akreditesi olan bir laboratuvarda testlere tabi tutan merkez, "Kuduz Titrasyon Testi" sonuçlarının da tamamlanmasın ardından köpeği Veen’e teslim etti.

Annet Van Der Veen, Gilbert’a insanların kötü davranışlarını görünce, onun cesur halinden çok etkilendiğini belirterek, "Hayvanı tedavi ettirip sahiplenmek istedim. Bu süreçte bana yardımcı olan Nilüfer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum"dedi. Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Mürsel Büyükçoban ise "Müdürlüğümüzün kurulma amaçlarının başında sokak hayvanı popülasyonunu kontrol altına almak için kısırlaştırma ve sahiplendirme geliyor. Yılda 1000-1500 köpeği kısırlaştırıp sahiplendiriyoruz. Ancak bu ilk yurtdışı sahiplendirmemiz. Annet Van Der Veen’e, ders niteliğindeki bu örnek davranışı için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı