Spor Bursaspor şov yaptı!

Bursaspor şov yaptı!

Paylaş
Bursaspor şov yaptı!

UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turu rövanş maçında Bursaspor sahasında Kups Kuopio'yu 6-0'lık skorla geçerek adını bir üst tura yazdırdı

UEFA Avrupa Ligi 3. öneleme turu rövanş maçında Bursaspor sahasında Finlandiya ekibi Kups Kuopio'u konuk etti. Bursa Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı yeşil-beyazlı ekip 6-0'lık skorla kazanarak tur atlamayı başardı.

Karşılaşmada Bursaspor'un gollerini 22. dakikada İbrahim Öztürk, 27 ve 49. dakikalarda Pinto, 36. dakikada Batalla, 47. dakikada N'Diaye ve 72. dakikada Ozan Tufan kaydetti. Bu sonuçlar birlikte Bursaspor, adını UEFA Avrupa Ligi Play-Off'larına yazdırırken; yeşil-beyazlı ekibin rakibi Cuma günü yapılacak kura çekimi sonrasında belli olacak.

MUHTEŞEM ATMOSFER

1-0'lık mağlubiyetin rövanşında rakibini Bursa'da konuk eden temsilcimiz, karşılaşmaya etkili bir başlangıç yaptı. Tıklım tıklım dolu tribünler önünde ve muhteşem bir atmosferde başlayan mücadelenin ilk dakikasından itibaren rakip kaleyi ablukaya alan Bursaspor, Sestak ve Pinto ikilisiyle Kups kalecisine zor anlar yaşatsa da aradığı golü bir türlü bulamadı.

Üst üste kaçan gollerin ardından Bursa Atatürk Stadyumu'na rahat bir nefes aldıran gol 22. dakikada İbrahim Öztürk'ün ayağından geldi. Batalla'nın kullandığı köşe vuruşu, kale sahası üzerinde inanılmaz bir karambol yarattı. Topa son dokunan İbrahim Öztürk takımını 1-0 öne taşıyan isim oldu.

BATALLA & PINTO A.Ş


Bu golden 5 dakika sonra ise Batalla ve Pinto ikilisinin eşsiz uyumu Bursaspor adına farkı ikiye çıkardı. Batalla'nın muhteşem pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Pinto düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Farkı ikiye çıkartarak rahatlayan Bursaspor, ikinci golün ardından rakip savunmada daha fazla boşluk bulmaya başladı. Sestak'ın pasında topun üzerinden atlayan Pinto, 3. golün mimarlarından biri olmayı başardı. Batalla ceza alanı içerinde topla buluşarak, Pinto'nun bu ikramını geri çevirmedi ve topu ağlara yollayan isim oldu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skorunu belirleyen gol oldu.

FIRTINA BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısına 3-0'lık avantajla çıkan Bursaspor, çok etkili bir başlangıç yaptı. İkinci yarının ilk dakikalarında N'Diaye'nin yaklaşık 30 metrelik mesafeden attığı muhteşem gol ile skoru 4-0'a getiren Bursaspor, tribünlerde dördüncü golün sevinci bitmeden beşinci golü Fin ekibinin kalesine yolladı.

49. dakikada sağ kanattan topu taşıyan Sestak'ın ceza alanına gönderdiği kavisli ortasını kafayla ağlara yollayan Pinto kendisinin ikinci takımının beşinci golünün altına imza attı.

Bu dakikadan sonra rakip yarı alanında bir çok boşluk bulan ve sayısız pozisyonda yararlanamayan Bursaspor'un 6. golü karşılaşmanın 72. dakikasında Ozan Tufan'ın ayağından geldi. Savunmadan seken top ile penaltı noktası üzerinde buluşan başarılı futbolcu, harika bir vuruş yaparak topu kalecinin uzanamayacağı bir noktaya gönderdi ve farkı 6'ya çıkardı.

Bu dakikadan sonra oyunu rölantiye alan Bursaspor, Bangura'nın ayağından bir gol daha bulsa da bu gol ofsayt gerekçesiyle değer kazanmadı ve karşılaşma 6-0'lık Bursaspor üstünlüğüyle sona erdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağını 9. dakikada Bursaspor gerçekleştirdi. Batalla'nın defansın arkasına attığı topa hareketlenen Pinto'nun vuruşunda top kaleci Mika'da kaldı.

14. dakikada gelişen Bursaspor atağında, sol kanattan hareketlenen Hakan topu ceza sahasına gönderdi. Batalla'nın vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

22. dakikada Bursaspor aradığı golü buldu. Sağ kanattan kazanılan korner atışını kullanan Batalla topu kale alanına doğru ortaladı. İbrahim, burada oluşan karambolde önüne düşen topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0.

28. dakikada Bursaspor net bir pozisyondan yararlanamadı. Sol kanattan hareketlenen Ozan topu arka direğe ortaladı. Bu bölüme hareketlenen Batalla topu kafayla Pinto'nun önüne aktardı. Bu oyuncu müsait durumda topa kafayla kötü vurunca pozisyon autla sonuçlandı.

29. dakikada Bursaspor'un 2'nci golü geldi. Sestak'ın pasıyla hareketlenen Batalla'ya attı. Arjantinli futbolcu meşin yuvarlağı bekletmeden ara pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Pinto'nun önüne gönderdi. Pinto'nun çaprazdan düzgün vuruşunda top filelerle buluştu. 2-0.

36. dakikada Bursaspor farkı 3'e çıkardı. Sestak topu ceza sahasına gönderdi. Pinto'nun üzerinden atladığı topa hareketlenen Batalla, topu yerden plase bir vuruşla filelere gönderdi: 3-0.

Bursaspor ikinci yarıya golle başladı. Orta alandan aldığı pasla hareketlenen N'Diaye yaklaşık 35 metreden topu filelere gönderdi: 4-0

49. dakikada Bursaspor skoru 5-0 yaptı. Sağ kanattan atağa kalkan Sestak topu kale alanına doğru ortaladı. Pozisyonu iyi takip eden Pinto'nun kafa vuruşunda top filelere gitti: 5-0

62. dakikada Bursaspor atağında sağ kanattan hareketlenen Pinto topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Sestak'ın sert vuruşunda kaleye fiden topu kaleci Mika son anda tokatlayarak kornere çeldi.

71. dakikada Bursaspor skoru 6-0 yaptı. Basser'in pasıyla hareketlenen Pinto, ceza sahasına girer girmez topu arka direkte bekleyen Batalla'ya aktarmak istedi. Defanstan dönen topu iyi takip geden Ozan Tufan düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 6-0

Bursaspor: 6 - KuPS Kuopio: 0

Stat: Atatürk

Hakemler: Alexandru Dan Tudor (Romanya), Aurel Onita (Romanya), Radu Adrian Stefan Ghinguleac (Romanya)

Bursaspor: Carson, Basser (Dk. 70 İsmail Haktan), Serdar, İbrahim, Hakan (Dk.63 Ozan Tufan), Sestak, N'Diaye, Musa, Ozan İpek, Batalla, Pinto (Dk.76 Bangura)

KuPS Kuopio: Mika, Noni, Tore (Dk. 77 Atte), Pryr, Antti, Markus (Dk. 41 Sander), Ats, Aleksi, Miikka (Lija), Etlhu, Paul

Goller: Dk. 22 İbrahim, Dk. 29 ve 49 Pinto, Dk. 36 Batlala, Dk. 46 N'Diyae, Dk. 71 Ozan Tufan (Bursaspor)

Sarı Kartlar: Dk. 69 Musa (Bursaspor), Dk. 59 Sander, Dk. 90 Paul (KuPS Kuopio)

Haberin Devamı