Spor Bursasporlu taraftarlar şehitler için karanfil bıraktı

Bursasporlu taraftarlar şehitler için karanfil bıraktı

Paylaş
Bursasporlu taraftarlar şehitler için karanfil bıraktı

Bursasporlu taraftarlar, Beşiktaş’ta Vodafone Arena’nın yakınında terör saldırısının yapıldığı yere karanfil bıraktı ve şehitler için dua etti

Bir grup Bursaspor taraftarı, takımlarının Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş ile oynadığı maçın ardından yaşanan terör saldırısında şehit düşenleri anmak için Vodafone Arena önüne geldi. Taraftarlar önce, saldırının gerçekleştiği noktaya karanfil bırakıp, şehitler için dua ederken, daha sonra bir çalışanı saldırıda şehit olan Vodafone Arena’daki Kartal Yuvası’na geçerek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Bursaspor taraftarı adına açıklamada bulunan tribün lideri Mehmet Güzelsöz, yaşanan terör saldırısından sonra olay yerine gelip, dua etmek ve karanfil bırakmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"HAİNLER DÖKTÜKLERİ KANDA BOĞULACAKLAR"


"Saldırının olduğu noktadan maç günü şarkılar ve türküler eşliğinde stada girdik. Stada girerken burada görev yapan kardeşlerimiz maç çıkışı yapılan hain saldırı sonucu şehit olmuştur. 30’un üstünde şehit var. Burada bizi korumak için görevlendirilmişlerdi. Hepsi gencecik insanlardı. Bizimle samimi, dostane şekilde ilgilenmişlerdi. Bursa’dan buraya gelirken, Bursa’ya giderken güvenliği sağlamışlardı.

Bu elim olaydan sonra buraya gelip, dua etmek ve karanfil bırakmak istedik. Ülkemizin artık acılar yaşamasını istemiyoruz. Bundan sonra böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Bu ülkenin Kürt vatandaşı olarak sesleniyorum, bu işlerden vazgeçsinler. Hani diyorlar ya ’Kürt halkı rahat olsun’. Biz Kürt halkı olarak rahatız. Devletimiz var, devletimize güveniyoruz. Biz inanıyoruz ki hainler döktükleri kanda boğulacaklar."

Haberin Devamı