Gündem Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? İOKBS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bursluluk sınav sonuçları bugün açıklanıyor. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri heyecanla MEB'den gelecek duyuruya kilitlendi. Fakat sonuçların saat kaçta açıklanacağının belli olmaması kafalarda soru işareti bırakıyor.

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için bügün büyük gün... 3 Haziran'da gerçekeleşen İOKBS'nin sonuçları 46 gün sonra açıklanıyor. Devletten burs almak için yarışan öğrenciler, sonuçların bir an önce açıklanmasını beklerken MEB'şn sitesine sürekli olarak giriş yapıyorlar.

Haberin Devamı

İOKBS SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Bursluluk sınav sonuçları bugün açıklanıyor açıklanmasına ama saat ile ilgili herhangi bir açıklama yok. Kesin olmamakla birlikte sonuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor. İOKBS sonuçları açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

İOKBS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV İTİRAZLARI

a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak veya yazılı olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

BURSLULUK BAŞLANGICI NASIL OLACAK?

Bursluluk hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e-Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir.