Tuğçe Özcan Burun estetiği derin mevzu
HABERİ PAYLAŞ

Burun estetiği derin mevzu

Haberin Devamı

Kimisi yıllardır ondan çok dertli, kimi halinden memnun. Bazısı eğri ya da fazla kemerli. Sıklıkla burun uçları düşük, hatta bazısı ilk operasyonundan da mutsuz. Bazı burunlar bir derin nefese hasret, bazı burunlar sahibini aynaya küstürmüş durumda. Daha iyi bir burun için ameliyatsız işlemlerin kolaylığını seçenler mi istersiniz, yoksa ileri cerrahi yöntemlerin nimetlerinden yararlananlar mı? Demem o ki sevgili okur; burun estetiği derin mevzu. Gelin sizi burun estetiği konusunda gerçeklerle tanıştıralım…

Burun Estetiği Güvenli mi?

Burnundan hoşnut olmayan ya da nefes problemleri yaşayan herkesin aklından geçen ilk soru bu işin ne kadar güvenilir olup olmadığı. Diş çektirmenin bile kendi içinde bir takım riskler barındığı gerçeğini göz önüne alırsak, bu işlem için size hiçbir komplikasyondan bahsetmeyip gaza getiren yerlerden hızla uzaklaşmanızı tavsiye ediyorum. Burun estetiği ciddi bir operasyondur. Bu işi güvenli kılan: kendinizi teslim ettiğiniz cerrahın yetisi, işlemin yapıldığı hastane ve kullanılan ileri cerrahi yöntemlerdir. Riskler her zaman var, ancak ehil ellerde bundan korkup kazanımlardan vazgeçmek de akıllıca değil. Riskleri bilin, ancak kendinizi güvenilir bir hekime teslim ederek pozitife odaklanın.
Tüm dünya estetik yaptırmak için Türk cerrahların kapısını çalarken, en sık talep ettikleri işlemlerden biri olan burun estetiğinde beklentiyi arttırmak olağan bir tavır.

İyileşme Dönemi

Çalışan kişiler için en önemli konulardan biri de ne zaman iş hayatına geri dönülebileceği. Burun estetiği de, çağa ayak uydurarak her geçen gün gelişiyor ve ileri yöntemler hastalara birçok yönden avantaj sağlıyor. Örneğin kemiği kırmadan ya da sert törpüler kullanılmadan yapılan dokuya hassas yöntemler sayesinde hasta çok daha kısa bir iyileşme süresi, daha az morluk ve daha az ödem ile operasyon sonrasını daha konforlu atlatabiliyor.

Ameliyat sonrasını görebilmek mümkün mü?

Burun estetiğinde yapılan simülasyonlar hasta için de, hekim içinde sonuca giden yolda oldukça yol gösterici. Ancak şu konuda hastaları çok iyi bilinçlendirmek gerekiyor: simülasyon dijital ortamda yapılan bir çalışmadır, burun ise nefes ve koku alan canlı bir doku. Bu yüzden de simülasyon için yapılan hamleler, operasyon sırasında bire bir aynen uygulanmayabilir. Simülasyon, yaklaşık sonucu gösterir. Çoğu zaman operasyon sonrası gerçek burnun şekli, simülasyondan çok daha doğal, zarif ve güzel olur.

Ameliyatsız da bir takım şeyler yapılabilir!

Burun dolgusu, uygulanışındaki kolaylık ve verdiği güzel sonuçlar ile son yıllarda hızla popüler oldu. Burun dolgusu ile hafif kemerleri gizlemek ve burun ucuna bir miktar kalkıklık vermek mümkün.
Burun dolgusu ehil ellerde, kaliteli dolgular kullanılarak yapıldığında oldukça yüz güldürücü sonuçlar veriyor. Etkisi de ortalama 1 yıl kadar süren bu işlem, ameliyat için cesaretini toplayamayanlara alternatif olabilir. Ama her burun dolgu için uygun olmayabilir, buna muayene sırasında hekiminiz karar verecektir.

Revizyon Burun Estetiği

İlk operasyondan mutsuz olanlar, ikinci bir operasyon içinçoğu zaman haklı olarak tedirgindir. Bu tedirginliği aşmak için önce güveneceğiniz bir hekim bulmalı ve onun profesyonel görüşlerini almalısınız. Bazen ikinci burun ameliyatları söz konusu olduğunda, yapılacak şeyler sınırlı olabilir. Kimi zaman ise hastanın korkmasına gerek olmayan küçük bir lokal işlemle problem düzeltilebilir. Böyle durumlarda sağdan soldan, eşten dosttan gelen nasihatlere kulak tıkayıp kendinizi Türk hekimlerine emanet ediniz.

Daha iyisini istemek mümkün!

Kimi zaman kişinin burnunda operasyon gerektirecek çok sert bir kemer, çok büyük bir düşüklük olmasa da kişi burun estetiği isteyebilir. Bu “daha iyisini isteme” durumudur ve bence de haklı bir istektir. Eğer kişinin maddi durumu, zamanı ve psikolojisi böyle bir süreç için uygunsa, daha iyisini istemek mantıksız olmaz. Ancak şu da büyük bir paradoks ki; “mükemmel iyinin düşmanıdır”
Mükemmellik takıntı oluşturmaya başlarsa, bu sefer bu yaşam tarzınızı olumsuz etkilemeye başlayan bir durum olabilir. Her işlemi kendiniz için istemeli ve her yaşın güzeli olmak için doğallıktan taviz vermemelisiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder