Siyaset Bütçe maratonu Genel Kurul'da sürecek
Paylaş
Bütçe maratonu Genel Kurul'da sürecek

2013 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeler, 10 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 11 günde tamamlanacak

Meclis’in "bütçe maratonu" sürüyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun ardından bu kez Genel Kurul, 11 gün süreyle "bütçe mesaisi" yapacak.
Genel Kurul’da, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler 10 Aralık Pazartesi günü yapılacak. Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, MİT ve MGK Genel Sekreterliği bütçeleri 11 Aralık Salı günü ilk oturumda, RTÜK, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, TDK ve TTK bütçeleri ise aynı gün ikinci turda görüşülecek.

Haberin Devamı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı, BDDK ve SPK bütçeleri 12 Aralık Çarşamba günü üçüncü turda, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri ise aynı gün dördüncü turda ele alınacak.

Genel Kurul; 13 Aralık Perşembe günü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçelerini beşinci turda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütçelerini ise aynı gün altında turda, 14 Aralık Cuma günü Sağlık Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı bütçelerini yedinci turda, Ekonomi Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçelerini aynı gün sekizinci turda görüşecek.

Haberin Devamı

-Hafta sonu da çalışacak-

Bütçe görüşmeleri, hafta sonu da devam edecek.

Genel Kurul; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı bütçelerini 15 Aralık Cumartesi günü dokuzuncu turda, AB Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçelerini ise aynı gün 10. turda ele alacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK, ÖSYM ve 103 üniversitenin bütçesini 16 Aralık Pazar günü görüşülecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve gelir bütçesi, 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın 7 maddesi 17 Aralık Pazartesi günü ele alınacak. Tasarının maddelerinin görüşmelerine 18 Aralık Salı günü devam edilecek ve 15. maddesine kadar oylanacak.

2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı’nın oylanmamış maddeleri, 19 Aralık Çarşamba günü yapılacak.

Bütçe üzerindeki son konuşmalar 20 Aralık Perşembe günü gerçekleştirilecek. Tasarının tümünün oylanmasıyla Meclis, "bütçe maratonu"nu tamamlayacak.