Türkiye (Son Dakika) Bütün aileyi o kurtardı

Bütün aileyi o kurtardı

Paylaş
Bütün aileyi o kurtardı

Konya'da evde otururken annesi ve kardeşinin baygınlık geçirdiğini fark eden lise öğrencisi 16 yaşındaki Büşra Ergün, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendiklerini anlayarak sağlık ekiplerini aradı

Evin kapı ve pencerelerini açarak içeriyi havalandıran Ergün, ambulans gelene kadar ailesini uyanık tutmaya çalıştı. Büşra Ergün ile evde bulunan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

Haberin Devamı

Olay, saat 16.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Harmancık Mahallesi Şehit Mehmet Hayrettin Tekin Sokak’ta meydana geldi. Lise öğrencisi Büşra Ergün evde ailesi ile birlikte otururken 39 yaşındaki annesi Sultan ve 12 yaşındaki kardeşi Derya Ergün’ün, sorduğu sorulara cevap vermeyerek baygınlık geçirmeye başladığını fark etti.

Kapı ve pencereleri açarak odayı havalandıran Büşra Ergün, 112 sağlık ekiplerine aradı ve ambulans gelene kadar aile fertlerini uyanık tutmaya çalıştı.

Eve gelen sağlık ekibinin yaptığı muayene sonrası sobadan sızan karbonmonoksit gazından etkilendiği belirlenen Büşra Ergün ile birlikte annesi Sultan, kardeşi Derya, anneannesi 68 yaşındaki Fadime Taşdemir ve dedesi aynı yaştaki Mustafa Taşdemir’in hemen ambulansla Meram Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

Tedavi altına alınan 5 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DHA