Dünya Bütün şehir tehlike altında

Bütün şehir tehlike altında

Paylaş
Bütün şehir tehlike altında

Şili'nin liman kentlerinden Valparaiso'da çıkan orman yangını yerleşim yerlerine de sıçradı. 4 kişinin hayatını kaybettiği yangında sayının artmasından endişe ediliyor

Başkent Santioga’ya 120 kilometre uzaklaktaki liman kenti Valparaiso’da etkili olan yangında şimdiye kadar 500 evin yandığı belirtildi. 4 kişinin hayatını kaybettiği yangının başka bölgelere sıçrama ihtimali nedeniyle bölgedeki yaklaşık 5 bin kişi tahliye edilirken tahliyelerin artması bekleniyor.

Haberin Devamı

Çıkan dumanın bölgedeki bir hapishaneye ulaşması üzerine aralarında hamile olanların da bulunduğu 200 kadın tutuklu Quillo bölgesindeki gözaltı merkezine nakledildi.

Devlet Başkanı Michelle Bachelet, 250 bin nüfuslu şehri felaket bölgesi ilan ederken yangın söndürme çalışmalarına askerler de katılıyor. Bölgenin coğrafi şartları nedeniyle itfaiyecilerin müdahalede zorluk yaşadığı kaydedildi.

Bölge Valisi Ricardo Bravo ise yangını şimdiye kadar gördüğü en kötü felaket olarak nitelendirirken yangının kent merkezine sıçramasından korktuklarını ifade etti.

AA