Türkiye (Son Dakika) 'Büyü bozacağız' dediler, altınları çaldılar

'Büyü bozacağız' dediler, altınları çaldılar

Paylaş
'Büyü bozacağız' dediler, altınları çaldılar

Adana'daki polis ekipleri, 'büyü bozma' bahanesiyle girdikleri evlerden altın çalan 2'si kadın 4 kişiyi yakaladı

Adana'nın Yüreğir ilçesinde oturan Güldane Akgül’ün kapı zilini çalan Seher Aslan ile Türkan Mençü, yorgun olduklarını söyleyip su istedi. Akgül, yardım etmek istediği Aslan ile Mençü’yü içeriye davet etti.

Haberin Devamı

Eve giren dolandırıcılar "Evinizde kara büyü var. Büyü bozulmaz ise kocan ölecek" diyerek Güldane Akgül’ü kandırmaya çalıştı. Söylenenlere inanan Akgül, 8 bin lira değerindeki 4 bilezik, bir çeyrek altın ile 2 küpeyi büyüyü bozacaklarını ileri süren Aslan ile Mençü’ye verdi. Altınları mendile saran dolandırıcılar, kadını su için mutfağa gönderdikten sonra evden kaçtı.

Odaya geldiğinde kimseyi göremeyince dolandırıldığını anlayan Akgül’ün ihbarı üzerine harekete geçen polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera kayıtlarından şüphelilerin bindiği aracı saptadı.

'BANA ACIDI, ALTINLARI VERDİ'

Plakası belirlenemeyen aracın merkez Sarıçam ilçesinde bir eve gittiği belirlendi. Eve operasyon düzenleyen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Seher Aslan, Türkan Mençü ile birlikte Ferhat Canpolat ve İsmet Ergin’i gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ise Güldane Akgül’e ait altınlar bulundu.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen ve bıçakla yaralama, hırsızlık, dolandırıcılık gibi suçlardan çok sayıda kayıtları bulunan şüphelilerin il il gezerek benzer yöntemlerle dolandırıcılık yaptığı anlaşıldı.

Güldane Akgül’ün altınları kendisinin verdiğini ileri süren Seher Aslan, "Dileniyordum, halime acıyıp altınları kendisi verdi. Ben falcılık bilmem" diyerek kendini savundu. Şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)