Bilim - Teknoloji Büyük hayal gerçek oluyor!
Paylaş
Büyük hayal gerçek oluyor!

İnsan oğlunun en büyük hayallerinden biri, şimdi bir TV yarışması ile gerçeğe dönüşüyor!

Uzak gezegenlerdeki yaşam arayışımız büyük bir hızla sürüyor. Dünya üzerinde yaşayan insanlarsa şimdiden başta Mars olmak üzere, yaşam belirtisi bulunacak olan yeni gezegenlerde yaşamaya çoktan gönüllü olmuş durumdalar.

Haberin Devamı

Mars One isimli Hollandalı firma, iki hafta önce olası bir yaşanacak gezegene gönderilmek üzere bir yarışma başlattı ve bu yarışmayı bir TV programına bağlamayı planlıyor. Şimdiden 78.000 adet başvuru alan firmanın ilk hedefi Mars'a benzeyen gezegen modelleri. 2022 yılında Mars'a gönderilmesi planlanan ilk koloniciler arasında bulunmayı isteyen katılımcılarsa, hayatlarının sonuna kadar kızıl gezegende kalmayı göze almış durumdalar. Firmanın kurucu ortaklarından birisi olan Bas Landsdrop, konu hakkında şu şekilde konuştu; "İki haftada gelen 78.000 başvuru ile projemiz, daha önce benzeri görülmemiş bir talep yaşayan ilk iş sahası oldu." Bu projeye başladıklarında hedeflerinin en az yarım milyon başvuru olduğuna da değinen Landsdrop, "Rakamlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor" diyerek hedeflerinin çok daha büyük olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

İlk etapta yapılan başvurular arasından belirli bir kısmı, "TV reality show" şeklinde yayınlanacak bir program için seçilecek. Hemen akabindeyse daha ufak gruplara bölünecekler. Toplam katılımcı sayısı 20 ile 24 arasına düştüğü zamansa, son seçimi izleyici oyları belirleyecek ve bu şekilde Mars'ın ilk kolonicileri ortaya çıkmış olacak...

Yaşı 18'den büyük herkesin başvurusu an itibariyle kabul edilmekte ve içerisinde yaşadığınız ülkeye göre değişen bir ödenek söz konusu: Bu rakam Amerika Birleşik Devletleri için 38 dolar. Firmanın kendisine ve tüm astronot eğitimlerine fon olarak ayırdığı paraysa, hesaplanana göre şu anda 390.000 ile 5.850.000 dolar arasında.

Resimlerle: Mars'tan enfes görüntüler

Kaynak: CHIP Online