Merkez Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı

Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı

Paylaş
Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı

Büyük Önder Atatürk Çukurova’da anıldı

ADANA, (DHA)- Büyük Önder Atatürk aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Çukurova Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı.
Çukurova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler sergi açılışı ile başladı. Başkan Soner Çetin, Çukurova Belediyesi’nin açtığı resim kursunda eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan “Resimlerle Atatürk” konulu sergiyi açtı. Sergiyi eşi Ayşe Çetin ile birlikte gezen Başkan Soner Çetin, kurs eğitmeni Nuray Bozkuş’tan eserlerle ilgili bilgi aldı. Çukurova Belediyesi’ndeki Atatürk’ü anma etkinlikleri tiyatro salonundaki konserle devam etti. Adana Korolar Federasyonu’nun katkılarıyla Yedinota Müzik Sanatları Derneği Korosu’nun verdiği konserden önce konuşan Başkan Soner Çetin, her 10 Kasım’da hüzünlendiklerini ancak böylesi günlerin Atatürk’ü daha iyi anlamak için bir vesile olduğunu vurguladı.
Başkan Soner Çetin, Büyük Önder’in 81 yıldır aramızda olmadığını ancak düşüncesinin ve ilkelerinin haya hayatta olduğunu belirterek, “Bizler Atatürk’ün izinden yürümek zorundayız. Büyük Önder, Kurtuluş Savaşı sonrası önünde çok seçenek olmasına karşın Cumhuriyeti tercih etmiştir. Ülkemizde insanlar değişik siyasi görüşlere sahip olabilirler. Ancak her Türk vatandaşı Atatürk’ün izinden gitmelidir” dedi.
Konuşmaların ardından Yeninota Müzik Sanatları Derneği birbirinden güzel şarkıları seslendi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı