Gündem Büyükçekmece düğümü

Büyükçekmece düğümü

Paylaş
Büyükçekmece düğümü

Büyükçekmece'deki seçimin iptal başvurusunu görüşen YSK, oy sayımının tamamlanmasını bekleme kararı aldı. Büyükçekmece kararı İstanbul seçimini de doğrudan etkileyecek

AK Parti, İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine usulsüz seçmen taşındığını öne sürerek bu ilçedeki seçimlerin iptalini istemişti. Dün bu talebi görüşmek için toplanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini erteledi. YSK, karar için İstanbul’daki sayımın bitmesini ve AK Parti’nin İstanbul için yapacağı iptal başvurusunu bekleyecek. Küçükçekmece ve Maltepe’de itirazlar üzerine oyların yeniden sayımı sürüyor. CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Binali Yıldırım arasında 14 bin civarında oy farkı bulunuyor. AK Parti, Büyükçekmece’de 27 bine yakın seçmenin kaydırıldığını öne sürüyor.

Haberin Devamı

4 BİN 459 İŞLEM VAR

Büyükçekmece seçiminin iptal edilmesi, İmamoğlu ve Yıldırım arasındaki oy farkı az olduğu için İstanbul seçiminin de iptaline yol açabilir. YSK’nın 7 asil, 4 yedek üyesi bulunuyor. Karar 6 üyenin oyuyla çıkıyor. Büyükçekmece’nin CHP’li Belediye Başkanı Hasan Akgün, AK Parti’nin iddiaları için şöyle dedi:

“İlçede 4 bin 459 seçmen kaydı güncellenmiştir. 1964 kişi ilçe dışından gelen seçmendir. 1159 kişi ilçe dışına gitmiş. 745 kişi AK Parti ve CHP’nin itirazları üzerine silinmiş seçmendir. 591 kişi mahalleler arasında adres değiştirmiş. Büyükçekmece’de 20 binli, 30 binli seçmen hareketi asla olmamıştır.”