Manavgat Büyükelçi Elferts: Ticaretin artmasıyla dostluk da büyüyecek

Büyükelçi Elferts: Ticaretin artmasıyla dostluk da büyüyecek

Paylaş
Büyükelçi Elferts: Ticaretin artmasıyla dostluk da büyüyecek

Büyükelçi Elferts: Ticaretin artmasıyla dostluk da büyüyecek

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA)- LETONYA'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts ticari ilişkilerin gelişmesinin iki ülke arasında dostluğu daha da arttıracağını söyledi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) tarafından düzenlenen Manavgat- Letonya İş Forumu ve ikili iş görüşmeleri için Manavgat'a gelen Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu. MATSO'yu ziyaret eden Letonya Büyükelçisi Elferts, Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan ile MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu ile MATSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zekai Avcı tarafından ağırlandı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş'ın girişimcileri sonucunda başlayan Letonya- Manavgat dostluğunun ticari ilişkilerle daha da büyüdüğünü belirten Büyükelçi Elferts, "Sayın Başkan Boztaş sağlık sorunları nedeniyle aramızda değiller. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Dostluğumuzun gelişmesinde gösterdiği çabalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kendilerini daha sonra ayrıca ziyaret edeceğim" dedi.

İş forumu ve ikili iş görüşmeleri öncesinde Manavgat'ta bazı işletmeleri ziyaret ettiğini ve iki ülke işadamları arasında gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerine katıldığını kaydeden Büyükelçi Elferst, ülkeler arasındaki ikili ilişkiler ve ticaretin artmasıyla dostluğun daha da büyüyeceğini ve gelişeceğini aktardı. Letonyalıların gözünde Türkiye'nin yerinin ve öneminin çok ayrı olduğunu anlatan Büyükelçi Elferst, Türkiye'nin Letonya'nın işgalini kabul etmediğini ve bağımsızlığı kazanmalarının ardından diplomatik olarak tanıyan ilk ülke olduğunu hatırlattı.

Büyükelçi Elferst, ziyaretin ardından MATSO Başkan Yardımcısı Şükrü Arslan, MATSO Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu ile MATSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Zekai Avcı'ya Letonya- Türkiye ilişkilerinin tarihini anlatan kitabı hediye etti. MATSO yöneticileri de Büyükelçi Peteris Karlis Elferts ve Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz'a Manavgat'ın yöresel ürünlerinden oluşan hediye paketi takdim etti.

Büyükelçi Peteris Elferts, Manavgat Şelalesi'ni de ziyaret etti. Şelalede yöneticilerden bilgi alan Elferts, böyle bir doğal güzelliğe sahip olduğu için Manavgat'ın şanslı olduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı