Merkez Büyükşehir, 38 noktada çalışma yürütüyor

Büyükşehir, 38 noktada çalışma yürütüyor

Paylaş
Büyükşehir, 38 noktada çalışma yürütüyor

Büyükşehir, 38 noktada çalışma yürütüyor

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, kentin 38 noktasında yol yapım, kaldırım ve köprü imalatı gerçekleştiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’nin yol yapım, kaldırım ve köprü imalatı çalışmaları şu anda kentin birçok noktasında sürüyor. Büyükşehir, tam kapanma sürecinde uygulanan sokağa çıkma yasakları nedeniyle trafik yoğunluğu azalan kentin işlek caddelerinde çalışma başlattı. Cengiz Topel, Fasih Kayabalı, Kuvayı Milliye, Çakmak Caddesi, Cemal Paşa Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve 34'üncü Cadde gibi işlek birçok noktada yollar yenilenirken, Akdeniz ilçesinde köprü imalatı gerçekleştirildi.
155 araç-iş makinesi ve 427 personelle yürütülen çalışmalar Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli, Tarsus ve Erdemli ilçelerinde sürdürülüyor. Akdeniz ilçesinde çalışmaları yoğunlaştıran Büyükşehir, normal süreçte trafik sirkülasyonu yoğun bir şekilde süren ancak tam kapanma sürecinde araç yoğunluğu azalan birçok caddede yenileme çalışmaları başlattı. Kuvayi Milliye Caddesi’nin GMK Bulvarı ile İstiklal Caddesi arasındaki kısmı da bu noktalardan birisi.Caddedeki yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlar bu güzergahta daha konforlu seyahat edebilecek. Normal süreçte yenilenmesi halinde esnafın, toplu taşıma şoförlerinin ve sivil araç sürücülerinin yaşayabileceği olası mağduriyet, Büyükşehir’in tam kapanma sürecindeki ‘doğru hamlesi’ ile ortadan kalktı.
Akdeniz’in Kuvayı Milliye, Fasih Kayabalı, Cengiz Topel, Çakmak, Cemal Paşa,Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Toroslar’ın Çiftçiler Caddesi, Yenişehir’in 34. Cadde ve 4. Çevreyolu gibi trafik yoğunluğu açısından önemli noktalarında süren yol ve kaldırım yapım çalışmaları, Tarsus’ta Hal Kompleksi, Yenice Atatürk Bulvarı, Erdemli’de ise Güzeoluk Caddesi’nde sürüyor. Büyükşehir bunun yanı sıra ekipler 13 ilçede merkez ve kırsalda yol bakım ve onarım çalışmalarına kentin cadde ve sokaklarında aralıksız olarak devam ediyor.
Akdeniz ilçesi Sarıibrahimli - Evci Mahallesi’nde bu süreçte ‘Sarı İbrahimli Evci Yolu Bağlarbaşı DSİ Kanal Üzerine Köprü Projesi’ kapsamında bir de köprü imalatı gerçekleştiren Büyükşehir, üreticinin de nakliyecinin de önemli bir ulaşım sorununu bu köprü sayesinde çözüme kavuşturuyor.
Yol Yapım Bakım ve Onarım ekipleri , beton finişeri ile bordür yapımını uygulamaya başladı. Çalışmalar ilk etapta İsmet İnönü Bulvarı Abide Kavşağı’ndan başlayan ve Babil Kavşağı’na kadar devam eden gidiş-dönüş 24 kilometre uzunluğundaki çalışma Adnan Menderes Bulvarı’nı da kapsıyor.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı