Merkez Büyükşehir Belediyesi, E-Belediye EBYS sistemine geçiyor

Büyükşehir Belediyesi, E-Belediye EBYS sistemine geçiyor

Paylaş
Büyükşehir Belediyesi, E-Belediye EBYS sistemine geçiyor

Büyükşehir Belediyesi, E-Belediye EBYS sistemine geçiyor

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kullandığı Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi (EBYS) modülünü sonlandırarak, İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde birçok belediye tarafından kullanılan E-Belediye EBYS modülüne geçiş yapıyor.
1 Ocak 2020 itibariyle yeni sisteme geçiş yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi personeline İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı uzmanları tarafından 3 günlük e-Belediye EBYS modülü eğitimi verildi. 68 modüllü projeyle vatandaş odaklı yerel yönetim anlayışına uygun olarak, tüm hizmetlerin kesintisiz verilmesini sağlayan ve belediyecilik yazılımları ile ortak sistem altyapısında çalışan vatandaş odaklı E-Belediye EBYS modülüne geçilecek. Sistemin akıllı şehirleşme ve dijital dönüşüme büyük katkı sunması hedefleniyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram, "Artık yavaş yavaş yaptığımız şeylerin, attığımız adımların bize ne sağladığını da ölçmeye başlamamız gerekiyor. Zaman, güvenlik ve maddi boyutu, hizmetlerin hızlanması ve memnuniyetin artması açısından ölçmemiz gerekiyor" dedi.
İŞLEMLERİN HIZLANMASINI SAĞLAYACAK
İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Osman Hacıbektaşoğlu ise sistemin Türkiye’deki tüm belediyeleri tek bir veri tabanında buluşturarak, işlerin hızlandırılmasını sağlayacağını belirterek, "E-Belediye EBYS modülü, tüm belediyelerin tek bir veri tabanında, ortak bir altyapıda, standart yazılımlarla tüm iş ve işlem süreçlerini elektronik ortamda yapabilmelerine imkan sağlayan bir sistem. Bu, dijital dönüşümün yerel ayağı. Ülkemizin hedefleri var. Bütün hizmetlerin elektronik ortamda üretilmesi, vatandaşa elektronik ortamda sunulması, önümüzdeki sene hiçbir vatandaşımızdan hiçbir evrak ve dosya talep etmeden, talebini elektronik ortamda yapmak, bu talebe ilişkin istediğimiz bütün evrakları devletin bütün veri tabanlarından otomatik olarak alabilmek, bu işlemin sonuçlanmasını sağlamak gerekiyor" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Akın Aşıcı da 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-Belediye sistemine geçiş yapmayı hedeflediklerini kaydetti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı