Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kira gelirleri arttı

Büyükşehir Belediyesi'nin kira gelirleri arttı

Paylaş
Büyükşehir Belediyesi'nin kira gelirleri arttı

Büyükşehir Belediyesi'nin kira gelirleri arttı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi'nin, geçen yıl yüzde 46 oranında gerçekleşen kira tahsilatı, son 3 ayda yüzde 65 seviyesine çıktı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin önemli gelir kalemlerinden kira gelirleri takip altına alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, eylül ayından itibaren kira gelirlerinin mevcut durum analizlerini yaptıklarını, yıllara göre yapılan analizler sonucunda tahakkuk eden kira gelirlerinin yüzde 40'lar seviyesinde tahsil edildiğini tespit ettiklerini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin merkezi bütçe dışında kendi öz kaynaklarından oluşan gelirleri artırmak için çalıştığını ve 4 bin 516 taşınmazı olduğunu ifade eden Ünsal, "Taşınmazların kiraya verilmesi, kontrolü ve işlemleri Daire Başkanlığımız tarafından yapılmaktadır. Öncelikli olarak hedefimiz kira gelirlerini önemli ölçüde artırmak. 18 kişiden oluşan bu ekip ile daha önce kiraya verilen taşınmazlarımızı denetlemeye başladık. Bugüne kadar da 300'ün üzerinde yerin denetimini gerçekleştirdik" dedi.
Denetimlerde kiracıların kira sözleşmesindeki şartlara uygun davranmadıklarını da tespit ettiklerini belirten Ünsal, "Ne yazık ki denetlediğimiz kiracılarımızın neredeyse yüzde 80'ninin şartlara uymadığını tespit ettik. Örneğin, 20 metrekare olarak kiraya verilen bir büfenin 480 metrekarelik düğün salonuna çevrildiğine tanık olduk. Ne yazık ki bununla ilgili de iç denetimlerin yapılmadığını, ecrimisil veya kira bedeli ödemediğini tespit ettik. Bunun için hukuki çalışmaları başlattık. Son 2,5 ay içerisinde gerçekleştirilen denetimler sonucunda da kiralardan elde ettiğimiz tahsilatımızı yüzde 25 oranında artırdık" diye konuştu.
Ünsal, Büyükşehir Belediyesi'ne ait kafe, büfe, spor salonu, halı sahalar gibi yüzlerce taşınmazın kirada olduğunu hatırlatarak, "Bundan sonra mevcut sözleşme şartlarına uyulup uyulmadığı başta olmak üzere tüm kiracılarımızı sıkı bir şekilde denetlemeye devam edeceğiz. Gelecek yıllarda da ihaleyle gerçek değeri üzerinden kiraya vereceğimiz taşınmazlardan 300 milyon TL'nin üzerinde gelir elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı