Merkez Büyükşehirden aşevinde iftar

Büyükşehirden aşevinde iftar

Paylaş
Büyükşehirden aşevinde iftar

Büyükşehirden aşevinde iftar

İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA) - BURSA Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ramazan ayının ikinci orucunu Fomara Fevzi Çakmak Otoparkı’nda binlerce vatandaşla birlikte açtı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik faaliyetlerinden biri olan ve her yıl geleneksel hale getirilen aşevinde yine iftar heyecanı yaşandı. Yemek için sıraya girenlere AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte servis yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iftarını da yine vatandaşlarla birlikte yaptı. Ramazan ayı boyunca her gün 4 bin 500 kişiye iftar verilmesi planlanan aşevinde düşüncelerini ifade eden Başkan Aktaş, ihtiyaç sahibi olan ya da evine yetişemeyip orucunu aşevinde açan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi olarak el uzatmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

AKTAŞ: "8 NOKTADA HER GÜN 14 BİN KİŞİYE İFTAR DAĞITIMI YAPILIYOR"

İftar yemeğinin düzenlenmesinde emeği olan, katkısı bulunan herkese teşekkür eden Başkan Aktaş, “Fomara başta olmak üzere Görükle, Alemder, Emirsultan, Mehmet Akif Ersoy, Çınarönü, Gürsü Meydanı ve İnegöl olmak üzere 8 noktada her gün 14 bin kişiye iftar dağıtımı yapılıyor. Ayrıca yurt dışında Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Gürcistan ve Bosna Hersek’te olmak üzere 6 noktada da iftar sofraları kuruyoruz. Her akşam yine aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi Görükle Gençlik Merkezi’nde 2 bin 500 öğrencimize iftar veriyoruz. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanımız ile birlikte bu akşam buraya misafir olalım istedik. Dün akşam farklı bir sofrada idik. İnşallah Ramazan ayı vesilesiyle yarın akşam bir başka vatandaşımızın evinde orucumuzu açacağız. Böylelikle Bursalı hemşerilerimizle birlikte Ramazan ayını birlikte geçirmenin heyecanını yaşayacağız” dedi. Başkan Aktaş, yaptığı konuşmada, Bursalı hemşerilerinin ve tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı. Yemek duası, Şehreküstü Camii İmamı Lütfü Taşçı tarafından yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı