Merkez Büyükşehir’den hem park açılışı hem de renkli 23 Nisan etkinliği

Büyükşehir’den hem park açılışı hem de renkli 23 Nisan etkinliği

Paylaş
Büyükşehir’den hem park açılışı hem de renkli 23 Nisan etkinliği

Büyükşehir’den hem park açılışı hem de renkli 23 Nisan etkinliği

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 'Adını Sen Koy' projesi kapsamında 'Yenilmezler Kulesi Oyun Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.
Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla iki farklı ve coşkulu etkinliğe imza attı. İki etkinliğe de katılıp, çocuklarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk olarak Park ve Bahçeler Dairesi tarafından hayata geçirilen 'Adını Sen Koy' projesi kapsamında adını minik Yiğit Veli Özer’in verdiği‘Yenilmezler Kulesi Oyun Parkı’nın açılışını yaptı. Başkan Seçer, daha sonra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından çocuk oyun atölyelerinin ve kadın üretici stantlarının kurulduğu etkinliğe katıldı. Başkan Seçer’in ziyaret ettiği Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki etkinlikte, 119 kadın üretici 40 stantta buluşurken, çocuklar da kendileri için kurulan 6 farklı oyun atölyesinde öğretmenleri eşliğinde oyunlar oynadı. Başkan Seçer’e etkinlik alanı ziyaretinde eşi Meral Seçer ve milletvekilleri eşlik etti. Gün boyu renkli sahnelerin yaşandığı alanda çocuklar gönüllerince eğlenirken, art arda sunulan oyun ve dans gösterileri 23 Nisan coşkusuna damga vurdu. Başkan Seçer, Kültür Park Galatasaray Meydanı’ndaki ‘Yenilmezler Kulesi Oyun Parkı’nın açılışında yaptığı konuşmada, çocukların kendilerinden yoğun olarak oyun parkları istediğini, özellikle pandemi sürecinde açık alanların öneminin daha da arttığını söyledi. Özellikle kırsal mahallelere eğildiklerini ve oyun parklarının kısıtlı olduğu bölgeleri önceleyerek talep edilen ve uygun bulunan her noktaya çocuk oyun parkları kurmak istediklerini vurgulayan Seçer, şunları söyledi:
“Arkadaşlarımız toplam 50 adet oyun parkını kentimize kazandırdı. 2 yıllık dönemde yoğun çaba sarf ettiler ama bundan sonra tabi artırarak devam edeceğiz. Ben bir kent yöneticisi olarak kentimde yaşayan her bireyin kentin yönetiminde söz sahibi olması gerektiğini söylüyorum ve yönetim anlayışımda da bunu uyguluyorum. Bugün burada olma sebebimiz ‘Adını Sen Koy’ projesi kapsamında bu parka isim vereceğiz. Peki bu ismi kim verdi? Küçük Yiğit verdi. Onlarca isim geldi bize, bunlardan uygun olan 50 isim tespit etti arkadaşlarımız. Yeni yaptığımız parklara çocuklarımızın verdiği isimleri koyacağız.İşte bu katılımcılık örneği. Çok önemli. Demek ki hangi yaşta, hangi çağda olursa olsun biz bu kentte çocuklarımızla, gençlerimizle, kadınlarımızla, özel insanlarımızla, yaşlılarımızla beraber yaşıyoruz. Hangi kesim olursa olsun herkesin bir talebi, bir düşüncesi vardır. Onlarla beraber kent yönetirsek daha güzel bir kent inşa ederiz diye düşünüyorum. Demokrasi sözde kalmaz özde olur, katılımcılık sözde olmaz özde olur. Bu parkın adı ‘Yenilmezler Kulesi’. Bunun da bir isim sahibi var, o da Yiğit.”
Park açılışının ardından 23 Nisan coşkusunun yaşandığı Özgecan Aslan Barış Meydanı’nı ziyaret eden Başkan Seçer, “Herşeye rağmen bayram tadında kutlayalım bugünü. Çocuklarımızın en mutlu günlerinden biri. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sadece bizim çocuklarımıza değil, tüm dünya çocuklarına armağan etmiş. Ulu Önder, bir asır önce çocuklarımızın, geleceğimizin güvencesi olduğunu, onların karanlıkta bize yol gösteren ışıklar olduğunu görmüş. Rahmetle, şükranla, saygıyla anıyoruz Ulu Önder Atatürk’ümüzü. Atatürk’ümüzü seviyoruz, sayıyoruz. Atatürk’ümüzün izinden gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı