Kayseri Büyükşehir’den kayadan oyma Kültepe müzesi

Büyükşehir’den kayadan oyma Kültepe müzesi

Paylaş
Büyükşehir’den kayadan oyma Kültepe müzesi

Büyükşehir’den kayadan oyma Kültepe müzesi

KAYSERİ,(DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kayadan oyma olarak planlanan Kültepe Müzesi'nin proje çalışmalarının tamamlandığını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi, kayadan oyma Kültepe Müzesi’nin yapımı için proje çalışmalarını tamamladı. 5 Mayıs'ta uygulama ihalesi gerçekleştirilecek olan müzede Kültepe kazılarından çıkan tarihi eserlerin yer aldığı buluntular sergilenecek. Ticaretin ve kültürün merkezi olan, 6 bin yıllık geçmişiyle değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’ye çok özel ve önemli müzeleri kazandıracaklarını söyleyen Başkan Büyükkılıç, "Kültepe-Kaniş-Karum bölgelerindeki kazı çalışmaları devam ediyor. Sağ olsun Kültür ve Turizm Bakanlığımız burada çalışmaları 12 aya çıkarttı. Gerekli mali desteği verdi. Ama inşallah daha fazlasını beklediğimizi de buradan paylaşmak istiyorum. Çünkü biz 2022 yılının Kültepe Yılı olması yönünde de temennide bulunuyoruz. En azından onu altyapı sürecini hızlandırmak adına mali desteğin bakanlığımız tarafından daha fazla ulaştırılacağı kanaatinde olduğumuzu paylaşmak istiyorum. Buradan çıkan ürünler, eserler tablet şeklindeki çek, senet, değişik ticari anlaşmalarla ilgiliydi. Yurt dışındaki müzelerde yer almakta. Özellikle de Ankara’daki Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde yer alarak, 20 binin üzerinde tabletimiz maalesef oralarda bulunmakta. Biz bu çıkan eserlerden oluşacak olan Kültepe Müzesi’ni Sivas Yolu üzerinde, inşallah hayata geçiriyoruz" diye konuştu.
Kültepe Müzesi’nin Kayseri için yenilik olacağını dile getiren Büyükkılıç, "5 Mayıs itibarıyla
ihaleye çıkıyoruz. Oyma bir müze olacak. Kayseri’ye bir yenilik olacak. Aynı zamanda Türkiye’de önemli bir görseli ve uygulamasıyla kendisinden söz ettirecek müze olacağına inanıyorum. Bununla birlikte Kültepe’den çıkan eserlerden bir kısmının teşhiri için geçici olarak orada tanıtım merkezimiz var. Onu da hayata geçiriyoruz” ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı