Ankara Büyükşehir'den kiralık bisiklet uygulaması

Büyükşehir'den kiralık bisiklet uygulaması

Paylaş
Büyükşehir'den kiralık bisiklet uygulaması

Büyükşehir'den kiralık bisiklet uygulaması

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından hizmete açılan '30 Ağustos Zafer Parkı'nda 'Bisiklet Kiralaması' uygulaması başladı.
Büyükşehir Belediyesi bisiklet yollarının artırılması için çalışmalar hızlandırılırken, içerisinde yürüyüş ve koşu yollarının da bulunduğu 30 Ağustos Zafer Parkı'nda her yaştan vatandaşın güvenli bir şekilde bisiklet kullanabilmesi ve bisiklet taşımadan spor yapabilmesi için 'Bisiklet Kiralama' hizmeti sunuldu. Çevreci ve sağlıklı bir ulaşım aracı olan bisikletin kent içinde bir ulaşım aracı olarak yaygınlaşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Parkı’nda her yaş kategorisine uygun bisikletleri Başkentlilerle buluşturdu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından hayata geçirilen bisiklet kiralama hizmetinin ücret tarifeleri ise, "30 dakika 2 TL, 1 saat 3 TL, 2 saat 5 TL" olarak belirlendi.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hasan Muhammet Güldaş, 30 Ağustos Zafer Parkı’nın özel bisiklet kullanım alanı olan ilk park olduğunu belirterek, "Bu parkta bilindiği gibi mangal yasak, vatandaşlarımız dumansız bir parkta gönüllerince eğlenebiliyorlar. Burası özel bisiklet kullanım alanı olan ilk parkımız. İlerleyen zaman içerisinde bisiklet sayısını ve çeşitliliğini artırarak, diğer parklarda da bisiklet kiralama hizmetine geçmeyi planlıyoruz. Park içerisinde ilave açılımlar ve ek hizmetler ilerleyen günlerde hizmete sunulacak" dedi.
Bisiklet kullanmayı çok sevdiğini söyleyen 10 yaşındaki Eylül Defne Ödemiş, "Arabalar olmadığı için rahatlıkla korkmadan bisiklet sürebiliyorum. Buraya gelmekten çok mutluyum, çok eğleniyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı