Merkez Büyükşehirden üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim

Büyükşehirden üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim

Paylaş
Büyükşehirden üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim

Büyükşehirden üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim

MERSİN, (DHA)- MERSİN’de Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, üreticilere uygulamalı tarımsal eğitim verdi.

Ziraat Mühendisi Rasim Arslan bitki besleme ve gübreleme konusunda, Ziraat Yüksek Mühendis Alper Baydar sulama konusunda, Ziraat Yüksek Mühendisi Bülent Altan, bitki koruma ve bitki koruma yöntemleri konusunda eğitim verdi. Eğitim başlamadan önce Dr. Ayhan Aydın ise üreticilere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü hakkında bilgilendirme yaptı. Uygulamalı eğitim, sert çekirdekli meyveler, turunçgiller, süs bitkilerinde budama ve bitki besleme, hasat ve hasat sonrası işlemler olarak 13 ilçeden 105 üreticiye verildi. Üreticiler, teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra uygulama yapmak üzere Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü uygulama bahçesinde, uzmanlar eşliğinde bilgilerini güncelledi.

Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek, Mersin’in tarım alanında çok verimli topraklara sahip olduğunu söyleyerek, “Tarımın başkenti Mersin’de yaşıyoruz. Çok şanslı bir il. Ürettiğimiz ürünlerin kalitesi açısından üreticinin fazladan çalışmalar yapması gerekiyor. Bu nedenle bunun ilk ayağı olan üretici eğitimleri ile işe başlıyoruz. Bundan sonra bu eğitimleri daha da yoğunlaştırıp, sizleri bu konuda daha iyi bilgilendirerek, çalışmalarımıza devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak 13 ilçemizde, üreticilerin tamamına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katma değer sağlayacak ürünlerimizle çalışmalar yapmaya, projeler uygulamaya, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde olduğu gibi, Tarım Bakanlığımızın birçok kurum ve kuruluşu ile Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı