Silifke Büyükşehir’in Gazi Çiftliği’ne yoğun ilgi

Büyükşehir’in Gazi Çiftliği’ne yoğun ilgi

Paylaş
Büyükşehir’in Gazi Çiftliği’ne yoğun ilgi

Büyükşehir’in Gazi Çiftliği’ne yoğun ilgi

MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin açılışını yaptığı Gazi Çiftliği, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, Silifke’nin Atayurt Mahallesi’nde yer alan Gazi Çiftliği’ne geziler düzenlemeye devam ediyor. Geziye kent merkezi ve farklı ilçelerden katılan çok sayıda ziyaretçi, Atatürk’ten kalan mirası görürken, bölgedeki üretici kadınlardan da çeşitli ürünler satın alıyor.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Gazi Çiftliği, Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirildi. Mersinden Kadın Kooperatifi’nin önemli katkılarıyla açılışı yapılan çiftlikte hem kooperatif hem de Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi birçok çalışma yürütmeye başladı. Robotik kodlama atölyelerinden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasında bölgedeki üretici kadınlar çeşitli eğitimler görüyor. Eğitim sırasında ise üretici kadınların çocukları oyun odasında etkinliklere katılıyor.
TURLARA KATILAN ZİYARETÇİLER, KADIN ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİNİ ALIYOR
Kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütülen çiftliğe geziler de düzenleniyor. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden bu gezilere katılan vatandaşlar, Atatürk’ten kalan mirası yerinde görme imkanı buluyor. Bölgedeki üretici kadınlar ise bu gezilerde ekşi mayalı ekmekten bibere, salçadan bamyaya kadar birçok ürünün satışını yapıyor. Ziyaretçiler bu ürünleri satın alarak kadınların ekonomilerine katkı sağlıyor.
'TURLARIMIZ BAŞLADI, ÇOK MUTLUYUZ'
Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm, 18 kadınla 200 bine yakın zakkum ürettiklerini ve bu zakkumların Büyükşehir’in alım garantisine sahip olduğunu söyledi. Tüm çalışmaların zakkumla başladığına dikkat çeken Dönüm, aradan geçen süreçte önemli oranda yol kat edildiğini vurguladı. Şu anda Gazi Çiftliği’nin ziyaretçi de kabul edebildiğini sözlerine ekleyen Dönüm, “Turlarımız başladı. Çok mutluyuz. Herkesi heyecanla bekliyoruz. Kadınlarımız kendi ürünlerimizi, ata tohumlarımızdan yetiştirilen ürünlerimizi, salça, ekşi mayalı köy ekmeğimiz ve el ürünlerimizin satışını yapıyor. Her şeyi üretim aşamasına dahil ettik ve daha çok büyüyerek devam ediyoruz. Tur günlerinde ürettikleri her şeyi burada satıyorlar. Gazi Çiftliği’ni anlatmak çok zor. Elimizden geldiğince anlatabilmek için buradayız” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı