Merkez Büyükşehir'in karla mücadele aleti ihalesine kimse girmedi

Büyükşehir'in karla mücadele aleti ihalesine kimse girmedi

Paylaş
Büyükşehir'in karla mücadele aleti ihalesine kimse girmedi

Büyükşehir'in karla mücadele aleti ihalesine kimse girmedi

Nuri PİR/ADANA, (DHA)- ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, karla mücadele konusunda kullanılacak çok sayıda alet için ihaleye çıktıklarını ancak müteahhitlerin ödeme yapılmayacağı endişesiyle teklif vermediğini belirterek, “İkinci kez ihaleye çıktık ancak vakit de geçiyor. Kar yağarsa ne olacak diye kara kara düşünüyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin kasım ayı ikinci oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem dışı söz alan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Aladağ-Karaisalı bağlantı yolu ile Köprücük Hattı’ndaki yolların kullanılacak durumda olmadığını belirterek düzenlenmesini istedi. Akgedik, kentin kuzeyindeki ilçe belediye başkanları ile daire başkanlarının da belirli periyotlarla toplantı düzenleyip, sorunlar ve çözüm aşamaları üzerinde görüşmeler gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çekti. Kışın yaklaşmasıyla birlikte kar tehditinin yaklaştığını anlatan Akgedik, “Karla mücadelede ne durumdayız? Kırsal ilçelerde yolların yüzde 80’i Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda. Geçmişte olduğu gibi büyük bir sıkıntı yaşamamak adına karla mücadelede destek bekliyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Akgedik’in önerdiği toplantıların düzenlenmesi için çalışma yaptıklarını dile getirdi. Yol sorununa ilişkin de açıklama yapan Karalar, Aladağ’da bir beton yol çalışmasını yaptıklarını ancak diğer yolların yetişmediğini, önümüzdeki sene Nisan ayından itibaren hummalı bir çalışma yapacaklarını dile getirdi. Karalar, karla mücadeleye yönelik çalışmalara ilişkin ise “Karla mücadeleyle ilgili bir çok alet-edevat ihalesine çıktık ama kimse teklif vermedi. Bir kez daha çıktık. Vakit de geçiyor biz de kar yağarsa ne olacak diye kara kara düşünüyoruz. Ekonomik şartlardan dolayı paramızı alamayız diye müteahhitler ihaleye girmiyor” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı