Spor 'Buz' gibi rekor kırdı

'Buz' gibi rekor kırdı

Paylaş
'Buz' gibi rekor kırdı

Milli bayan dalgıç Şahika Ercümen, buzun altından 110 metrelik mesafeyi geçerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Şahika Ercümen, kırdığı dünya rekoruyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bayanlar rekoru 70 metre olmasına rağmen, erkek bir sporcuya ait olan 108 metrelik rekorun da üstüne çıkarak 110 metrelik mesafeyi geçmeyi başardım'' dedi.

Söz konusu deneme için yaklaşık 5 aydır çalıştığını ve Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırarak hayallerini gerçekleştirdiğini belirten Ercümen, şöyle konuştu: ''Rekor denemesine uzun süredir disiplinli bir şekilde hazırlandım. Soğukta nefesimi tutarak büyük bir derinliğe dalmak bir hayli zor oldu.

Serbest dalışta bayanlarda rekor 70 metreydi. Ancak benim hedefim erkeklerin rekoru olan 108 metreyi geçmekti. Ben bu mesafeden çok daha uzununu bir bayan olarak geçmeyi başardım.

Hayatımdaki en zorlu rekor denemesini başarıyla tamamladım. Böyle bir sonuç aldığım için ailem de çok sevinçli. Antrenörlerim, arkadaşlarım ve ailem bana her konuda büyük destek oldu. Onları mahcup etmemek adına elimden geleni yaptığıma inanıyorum.''

"ÖNCELERİ HOBİ OLARAK YAPIYORDUM"

Kariyeri açısından çok kritik bir dönemeçte olduğunu kaydeden 25 yaşındaki milli sporcu, serbest dalış macerasının yaklaşık 12 yıl önce başladığını belirterek, ''Normalde diyet ve beslenme uzmanıyım. Bu işi ilk hobi olarak yapmaya başladım. 2001 yılından bu yana da milli takımda görev alıyorum.

Rekor denemesini sponsorsuz yapmam imkansızdı. Mars Athletic Club, Mares, Turk Hava Yolları ve North Face benim rekor denemem için her türlü desteği sağladı. AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen de hazırlık sürecimde benden hiçbir desteğini esirgemedi.''

Haberin Devamı