Dünya Buz odasında 5 saat böyle beklediler

Buz odasında 5 saat böyle beklediler

Paylaş
Buz odasında 5 saat böyle beklediler

IŞİD militanı Amed Coulibaly'nin Fransa'daki koşer süpermarkete yaptığı baskında soğutma odasına gizlenen müşterilerin görüntüleri ortaya çıktı

Marketin Müslüman çalışanı Lassana Bathily’nin gizlediği bu aile, eksi 3 derecede 5 saat beklerken üst katta katliam vardı. Kurtulunca büyük sevinç yaşadılar.

Amedy Coulibaly isimli radikal İslamcı teröristin Fransa’nın başkenti Paris’teki bir koşer süpermarkete düzenlediği terör saldırısından dükkanın soğutma odasına saklanarak kurtulmayı başaran rehineler sıcaklığın sadece -3 derece olduğu bu küçük odada yaklaşık 5 saat geçirdi.

Fransız basınına konuşan rehineler silah seslerini duyunca süpermarketin arka tarafında doğru koştuklarını ve rafların arkasında saklanmaya çalıştıklarını söyledi. Müslüman supermarket çalışanı Lassana Bathily’nin bu sırada yanlarına gelip onları bodrumdaki soğutma odasına doğru yönlendirdiğini ve “ışıkları kapatıp sessizce beklemelerini” söylediğini belirten rehineler, soğutma odasına girdikten sonra öleceklerini düşündüklerini ve “Sevdiklerini arayıp onlarla vedalaştıklarını” anlattı.

Ilan isimli rehine soğutma odasına girdikten sonra ceketini çıkartıp oğlunun üzerine örttüğünü belirtirken Mickael isimli rehine de bir yandan olan biteni anlayamayan oğlunu sakinleştirmeye çalışırken bir yandan da gizlice telefon ettiği polise bilgi verdiğini anlattı.

Rehineler bir süre sonra Coulibaly’nin onların nerede olduğunu anladığını ve bir supermarket çalışanını yanlarına gönderip “Yukarı çıkmalarını yoksa onları katledeceğini söylediğini” anlattı.

Oracıkta öldürülmekten korktukları için Coulibaly’nin sözünü dinleyip yukarı çıkan rehineler polis mekana operasyon düzenleyip saldırganı öldürünce özgürlüklerine kavuştu.

Saldırı sırasında 3 rehine hayatını kaybederken, ölenlerden birinin Coulibaly’nin tezgaha bıraktığı bir silahı ele geçirmeyi başaran ancak silah tutukluk yapınca terörist tarafından vurularak infaz edilen 22 yaşındaki supermarket çalışanı Yohan Cohen olduğu açıklandı.

Haberin Devamı