Gündem Buz tutan gölet mezar oldu

Buz tutan gölet mezar oldu

Paylaş
Buz tutan gölet mezar oldu

Tokat'ın Zile İlçesi'ne bağlı Koçaş Köyü'nde, donan gölette oyun oynarken buzların kırılmasıyla gölete düşen iki çocuk hayatını kaybetti

Dün saat 15.30 sıralarında meydana gelen olayda, teyze çocukları olan 12 yaşındaki Burak Düzenli ve 15 yaşındaki Gökhan Bütün, köye 2 kilometre uzaklıktaki gölete oyun oynamak için gittiler.

Yer yer buzlanan göletin üzerinde oynayan çocuklar, buzların kırılmasıyla gölete düştü. Çocukların uzun süre evlerine gelmemesi üzerine köylüler gölet kenarında arama yaparken Burak Düzenli'nin cesedini görerek sudan çıkarttılar. Havanın kararması nedeni ile arama çalışmaları sabaha bırakıldı.

Kaybolan Gökhan Bütün'ü ise bugün sabah saatlerinde Tokat Sivil Savunma dalgıçları aradı. Jandarma ekipleri göletin kenarına güvenlik şeridi çekerek köylüleri olay yerine yaklaştırmadı.

Gölde 20 dakika süren arama sonucunda Gökhan Bütün'ün cesedi 6 metre açıkta ve suyun dibinde bulundu. Her iki ceset otopsi işlemlerinin yapılması için Zile Devlet Hastanesi'ne getirildi. Otopsi sonrası cenazeler Koçaş köyünde toprağa verilecek.

Yüksel MENEKŞE/TOKAT (DHA)