Gündem Buz tutan gölette ölüm oyunu

Buz tutan gölette ölüm oyunu

Paylaş
Buz tutan gölette ölüm oyunu

Kütahya'da buz tutan gölette yürürken, buzun kırılması sonucu suya düşen 3 çocuktan 2'si boğularak öldü, 1'i kurtarıldı

Kütahya’nın merkeze bağlı köyü olan ve son yapılan düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşturulan Güveçci Mahallesi’nde bugün akşam saatlerinde meydana gelen olayda ilköğretim okulu öğrencisi oldukları belirtilen 12-13 yaşlarındaki Kaan Yıldız, Enes Aydoğmuş ve Alaattin Yağımlı buz tutan gölet üzerinde oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Bastıkları buzun kırılmasıyla suya düşen 3 çocuğu gölet kenarından izleyen arkadaşları Saffet Erdoğan hemen mahalleye gelerek olayı anlattı. Yardıma koşan mahalle sakinlerinden Mustafa Özdemir, gölette suya batıp-çıktığını gördüğü Alaattin Yağımlı’yı suya atlayıp kurtardı. Gölete düşen diğer çocuklar Kaan Yıldız ve Enes Aydoğmuş’u kurtarma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandı ve dalgıçlar göletten cesetlerini çıkardı.

Olay yerine gelen ambulansla Kütahya Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Alattin Yağımlı’nın durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaan Yıldız ile Enes Aydoğmuş’un cesetlerini ise dalgıçlar sudan çıkarttı. Aydoğmuş ve Yıldız’ın cesetleri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi de olay yerine gelerek jandarma yetkililerinden bilgi aldı. Vali Çiftçi, daha sonra çocuklardan birini kurtaran Mustafa Özdemir’in evine gidererek bir süre görüştü.

Haberin Devamı

Jandarma Komutanlığı yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Oğuzhan KILIÇ/KÜTAHYA, (DHA)