Yaşam Buzanın kalbi boğazında atıyor!

Buzanın kalbi boğazında atıyor!

Paylaş
Buzanın kalbi boğazında atıyor!

Elazığ'ın Maden İlçesi'ne bağlı Çitli Köyü'nde bir hafta önce doğan bir buzağının kalbinin boğazında olduğu ortaya çıktı. Hiçbir rahatsızlığı olmayan buzağının bu hali, görenleri şaşırtıyor

Çitli Köyü’nde besicilik yapan Turan Çiçek, bir hafta önce ineğinin dünyaya getirdiği buzağıyı, boğazında bir kitle olduğunu düşünerek veterinere götürdü.

Çiçek, "Doğumdan iki gün sonra kalbinin boğazının altında bir kitle olduğunu olduğunu fark ettik. Dokunduğumuzda kalp atışları olduğunu anlamıştık. Veteriner getirdik baktı o da onayladı.

Buradan üniversitedeki hocalara sesleniyorum. Deney yapmak için almak isterlerse gelip alsınlar. Buzağının kalbi boğazının altında olmasından dolayı çabuk yoruluyor, annesini uzun süre ememiyor. Hemen öksürüyor, koşunca yoruluyor, düşüyor. Artık ne kadar yaşar bilemiyorum" dedi.

Henüz bir haftalık olan buzağı, boynunun altında atışları izlenilen kalbi ile görenleri hayretler içinde bırakıyor. Diğer yaşıtları gibi kırlarda koşup oynamaya çalışan buzağı, hemen yorulup yere yığılıyor. Annesini emerken dahi kalbinin atışlarının hareketleri boynundan çıplak gözle bile belli oluyor.

Şahismail GEZİCİ, DHA

Haberin Devamı