İzmit Caddede ateş ederek 2 kişiyi yaralamıştı, korkutmak için ateş ettiğini söyledi

Caddede ateş ederek 2 kişiyi yaralamıştı, korkutmak için ateş ettiğini söyledi

Paylaş
Caddede ateş ederek 2 kişiyi yaralamıştı, korkutmak için ateş ettiğini söyledi

Caddede ateş ederek 2 kişiyi yaralamıştı, korkutmak için ateş ettiğini söyledi

Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ'nin Körfez ilçesinde husumetlisiyle karşılaştığı sokakta rastgele ateş açarak 2 kişiyi yaralayan Muhammet Ali Ç.(18), mahkemede husumetlisi Yusuf P.'yi korkutmak için ateş ettiğini, pişman olduğunu söyledi.

Körfez Kuzey Mahallesi Ağadere Caddesi üzerinde 18 Nisan günü meydana gelen olayda, yol üzerinde husumetlisi Yusuf P. ile karşılaşan Muhammet Ali Ç., yanındaki tabanca ile rastgele ateş açarak alışveriş yapan Ekrem Gelturan ve Mehmet Ali Yıldırım'ı yaraladı. Gözaltına alınan Muhammet Ali Ç., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili dava bugün Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmada tutuklu sanık Muhammet Ali Ç., mağdurlar Ekrem Gelturan ve Mehmet Ali Yıldırım, müştekiler Bayram P., Yusuf P. ve İsmail Ç. hazır bulundu.

‘KENDİSİNİ KORKUTMAK AMACIYLA ATEŞ ETTİM’
Muhammet Ali Ç. mahkemedeki savunmasında, "Yusuf P. ile aynı mahallede oturuyoruz. Yusuf P. benim ağabeyimi bıçakladı. Sonrasında da amcamın oğlunu silahla vurdu. Beni sürekli tehdit ediyordu. "Ağabeylerini vurdum, seni de vuracağım" diyordu. Bu sebepten kaynaklı aramızda husumet oluşmuştu. Olay günü sokakta Yusuf P.'ye denk geldim. Silahı Yusuf P.'ye doğrulttum. Aramızda 5-10 metre kadar mesafe vardı. Kendisini korkutmak amacıyla ateş ettim. Yanındaki şahıslarla herhangi bir sorunum yoktur." dedi.

‘KİMSEYİ ÖLDÜRME VEYA YARALAMA KASTIYLA ATEŞ ETMEDİM’
Yusuf P.'nin tehditleri nedeniyle sürekli üzerinde silah taşıdığını söyleyen Muhammet Ali Ç., "Yusuf P., beni öldürmekle tehdit ediyordu. Ben üzerimdeki silahı hep taşırım. Bu can güvenliğimden dolayıdır. Tam hatırlayamamakla birlikte birkaç el ateş ettim. Sonrasında da olay yerinden ayrıldım ve silahı mezarlığın kenarındaki dereye attım. Sonrasında da eve gittim. Eve gittiğimde kapının önünde babamla birlikte polis memurları vardı. Orada polislere teslim oldum. Yapmış olduğum olaydan dolayı pişmanım. Müşteki ve mağdurlardan özür diliyorum. Kimseyi öldürme ve yaralama kastıyla ateş etmedim. Ben müşteki ve mağdurların da zararları varsa gidermek isterim. Bu konuyla ilgili babam gerekli girişimlerde bulunmuş. Ancak babamın da maddi imkanları el verdiği ölçüde mağdur ve müştekilere yardım talebimiz vardır. Bu hususun da gözetilmesini isterim." diye konuştu.

‘SADECE SIVI GIDALARLA BESLENMEK ZORUNDA KALDIM’
Olayda nereden geldiğini anlamadığı merminin ağzına isabet ettiğini söyleyen Ekrem Gelturan, "Ben ağzımın sol tarafını hissetmiyorum. Platin takıldı. Yemek yerken zorlanıyorum. Sadece sıvı gıdalarla beslenmek zorunda kaldım. Sanıktan şikayetçiyim." dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Kalçasından vurularak yaralanan Mehmet Ali Yıldırım da şikayetçi olduğunu belirtirken, müştekiler Yusuf P., Bayram P. ve İsmail Ç. şikayetçi olmadıklarını söyledi. Müştekilerden E.Ç. ise askerlik görevini yerine getirdiği için duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, E.Ç.'nin ifadesinin birliğinde alınması için yazı yazılmasına ve olayla ilgili tanıkların hazır edilmesine karar vererek duruşmayı 21 Aralık tarihine erteledi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı