Gündem Çadırdan Türkiye 1.liğine!

Çadırdan Türkiye 1.liğine!

Paylaş
Çadırdan Türkiye 1.liğine!

Kütahya Simav Anadolu Öğretmen Lisesi, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye derecesi çıkararak büyük bir başarıya imza attı

LYS’de 19 Mayıs’taki 5.9’luk deprem nedeniyle Kütahya Valiliği tarafından panayır alanında kurulan çadır kentteki dershanede hazırlanan Simav Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gizem Çelik, TM-2’de 592.834 ve TM-3’te 594.322 puan alarak Türkiye birincileri arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Simav Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Gizem Çelik’in LYS’de Türkiye birincilerinden olduğunu Simav Yunus Emre Prefabrik konutları gezerken öğrenen Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Simav Kaymakamı Yüksel Ünal’dan öğrenciyi ödüllendirmesini istedi. Kaymakam Ünal da, Gizem Çelik’i göstermiş olduğu bu başarısından dolayı yarın makamda düzenleyeceği törenle ödüllendireceğini söyledi.

Simav olarak başarı geleneğini bu yıl da bozmadıklarını ifade eden Simav İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Dursun Gülseren, "Simav eğitimde ektiğini biçmeye başladı. Birkaç yıldır Türkiye birincisi çıkarmayı gelenek haline getirdi.

Bu geleneği ilçemizin başarıya abone okullarından Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bu yıl da Gizem Çelik ile devam ettirmesinin onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Eğitimci bir ailenin evladı olan Gizem kızımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Simav Anadolu Öğretmen Lisesi olarak başarıya doymadıklarını dile getiren Okul Müdürü Ahmet Kızılarslan, "Birkaç yıldır üniversite sınavlarında Türkiye birincisi çıkarıyoruz. Bu yıl da LYS’de aynı dereceyi tekrarlayarak başarılarımızın tesadüfi olmadığını bir kez daha kanıtladık. Elde ettiğimiz bu başarılarda öğrencilerimiz kadar birbirine adeta kenetlenmiş öğretmen ve idareci arkadaşlarımın da büyük katkısı bulunuyor. Herkesi kutluyorum. Gizem Çelik öğrencimizin TM-2, ve TM-3 puan türlerinde elde ettiği Türkiye birinciliğinin haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), (DHA)