Magazin Çağla Şıkel'in vergide usulsüzlük davasında yeni gelişme!

Çağla Şıkel'in vergide usulsüzlük davasında yeni gelişme!

Paylaş
Çağla Şıkel'in vergide usulsüzlük davasında yeni gelişme!

Vergide usulsüzlük yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan Çağla Şıkel, muhasebecisi tarafından mağdur edildiğini söyledi. Mahkeme, sahte faturaların incelenmesi için bilirkişi atanmasına karar verdi

Manken Çağla Şıkel hakkında vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle açılan davada yeni bir gelişme yaşandı.

Haberin Devamı

Mahkemede ifade veren Çağla Şıkel, mağdur olduğunu söyledi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Beşiktaş Vergi Müdürlüğü müfettişleri, 'bağımsız manken ve modellerin faaliyeti' kapsamında çalışan Çağla Şıkel'i denetlemiş, yapılan denetimde 2013'te satışa dayanmayan sahte faturalara rastlayarak ünlü mankenden vergide usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

Ünlü model hakkında beş yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Çağla Şıkel ise yüklü miktarda vergi cezası gelince 1 milyon liraya yakın borcu olduğunu öğrenmiş, o dönem çalıştığı muhasebecisi Erdal D.'nin kendisini dolandırdığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

MUHASEBECİSİNİN MAĞDUR ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Sabah gazetesinden Dilek Yaman'ın haberine göre; İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Çağla Şıkel, sanık sıfatı ile ifade verdi. Çağla Şıkel, iddianameye konu olan eylemin bilgisi dışında olduğunu ve eski muhasebecisi Erdal D. tarafından yapıldığını ifade etti.

Haberin Devamı

Erdal D'ye 370 bin lira para gönderdiğini belirten ünlü manken, muhasebecisi tarafından mağdur edildiğini söyledi.

90 GÜN BOYUNCA FATURALARI İNCELENECEK

Mahkeme, sahte faturaların bulunduğu söylenen evrakların incelenmesi için bilirkişi atanmasına karar verdi. 90 gün boyunca inceleme yapıldıktan sonra hazırlanan belge mahkemeye sunulacak.