Türkiye (Son Dakika) 'Çakal' Hayri hastanenin mahkum koğuşunda

'Çakal' Hayri hastanenin mahkum koğuşunda

Paylaş
'Çakal' Hayri hastanenin mahkum koğuşunda

İzmir'de, kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için cezaevinden firar ettikten sonra Yüksel Tıkıroğlu'nu öldüren, para istediği seyyar köfteci Onur Çetinkaya'yı ağır yaralayıp müşteri İsmail Balta'yı da öldürerek kamyonuyla kaçmaya çalışan, bu sırada da polislerle girdiği çatışmada vurularak yakalanan Hayri Karadirek, hasta yatağında tutuklandı

Geçen pazar, saat 01.00 sıralarında, 57’inci Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası karşısında meydana gelen olayda, seyyar köfteciye giden 29 yaşındaki Hayri Karadirek, para isteğine olumsuz yanıt veren satıcı 25 yaşındaki Onur Çetinkaya’yı boğazından vurarak ağır yaraladı, kendisine müdahale eden kamyon sürücüsü 33 yaşındaki İsmail Balta’yı ise, ayağı ile yüzünden vurarak öldürdü.

Daha sonra öldürdüğü İsmail Balta’ya ait 20 V 7256 plakalı kamyonla kaçmaya çalışan Karadirek, yaklaşık üç kilometre sonra arkadan çarptığı yolcu otobüsünün şoförünün başına silah dayayarak tehdit etti. Bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen polis ekipleriyle çatışmaya giren Hayri Karadirek, karnından vurulup etkisiz hale getirildi.

Cinayet şuçundan girdiği cezaevinden kendisine yardım etmeyen ailesini cezalandırmak için firar eden Hayri Karadirek’in, babasıyla tartıştığı sırada rasgele ateş ettiği, bu sırada tahta tavanı delen kurşunlardan bir tanesinin de üst katta uyuyan hurdacı 54 yaşındaki Yüksel Tıkıroğlu’nun boynuna isabet ederek ölümüne neden olduğu öğrenildi.

Hayri Karadirek’in ayrıca bu cinayetin ardından polisin takibinden kurtulmak için görünüşünü değiştirerek Bruce Willis’in, ’Çakal’ filmindeki gibi saçlarını sarıya boyattığı da ortaya çıktı. Ege Üniversitesi Genel Cerrahi Servisi Yoğun Bakım Ünitesi’ndeki özel bölümde tutulan Karadirek, mahkemenin kararıyla hasta yatağında tutuklandı. Hayri Karadirek’in, akşam saatlerinde sevkedildiği, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki mahkum koğuşunda tedavisine devam edileceği bildirildi.

Yusuf YAVUZ/İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı