Gündem "Çakmak gazı" öldürdü

"Çakmak gazı" öldürdü

Paylaş
"Çakmak gazı" öldürdü

Muğla'da "çakmak gazı kokladıkları" tespit edilen iki grup arasında çıkan kavga sırasında fenalaşan 15 yaşındaki genç olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kent merkezindeki bir parkta iki grup arasında kavga yaşandığı bilgisini alan polis ekipleri olay yerine ulaştıklarında 6 genci gözaltına aldı. Bu sırada 15 yaşındaki Ramazan İnce’nin yerde hareketsiz yattığını fark eden polisler, 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ilk yardım ekipleri yaptığı incelemede Ramazan İnce’nin öldüğü tespit ederken, cesedi ambulansla Muğla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bölgede inceleme yapan Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kavga eden gençlerin olay öncesinde "çakmak gazı kokladıkları" bilgisine ulaşırken, bulanan çok sayı delile de el koydu. Polis merkezine götürülen gençlerin ilk ifadelerinden, çakmak gazı koklayan iki grup arasında kavga çıktığı ve bu sırada Ramazan İnce’nin fenalaştığı öğrenildi.

Olayın ardından inceleme başlatan savcılığın talimatı gözaltına alınan 6 gençten 5’i Muğla Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İnce’yi darp ettiği iddia edilen 17 yaşındaki Ş.B. ise gözaltına alındı. Yaşamını yitiren İnce’nin yakınları ise hastanede gözyaşlarına boğuldu. Kavgaya karışan gençlerinden birinin ise İnce’nin kardeşi olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

İnce’nin lise eğitimini sürdürürken okuldan ayrıldığı öğrenilirken, kesin ölüm nedeninin tespiti amacıyla otopsi yapılacağı kaydedildi.

-"ÇAKMAK GAZI KULLANAN ÇOCUKLAR REHABİLİTE EDİLMELİ"-

Muğla Tabipler Odası Başkanı Dr. Naki Bulut, çakmak gazının yanıcı ve toksik özelliği bulunduğunu belirterek, koklanması durumunda "inhalasyon pnömoni" denen kan ve hava alışverişinin yapıldığı hücrelerde harabiyete yol açtığını söyledi.

Yoğun bir şekilde çakmak kazı koklayanların solunum yetmezliği ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Bulut, "Akciğerde oluşan bu hasarlar ciğerde ödem ve kanamaya yol açıyor, daha sonra ise dönüşü olmayan yola girilmesine sebep oluyor. Ayrıca solunan toksik gazın beyin hücrelerine ölümcül etkisi de bu kaçınılmaz sonu hızlandırıyor" dedi.

Bulut, "çakmak gazı çektiği" düşünülen çocuk ve gençlerle ilgili bir dizi önlem alınması gerektiğine de işaret ederek, şunları söyledi:
"Bu alışkanlığın sokak çocukları arasında yaygın bir problem düşünüyorum. Çakmak gazı çektikleri düşünülen çocukların tespit edilmesi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerince rehabilite edilmesi lazım. Bu gençlerin çoğunun kaydı vardır. Bu çocukların bağımlı olarak kabul edilip tedavi edilmesi lazım."