Isparta Çakmakçı'dan kız öğrenciye saldırıya kınama

Çakmakçı'dan kız öğrenciye saldırıya kınama

Paylaş
Çakmakçı'dan kız öğrenciye saldırıya kınama

Çakmakçı'dan kız öğrenciye saldırıya kınama

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)- TÜRK Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, kentte üniversite öğrencisi kıza yapılan cinsel saldırıyı kınadıklarını belirterek, olayın yaşandığı bölgede kontrollerin artırılması gerektiğini söyledi.

Türk Kadınlar Birliği Isparta Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, Isparta'da 12 Ekim Cumartesi günü üniversite öğrencisi kızın Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) kampüsü yakınında bulunan İstanbul Caddesi'nde cinsel saldırıya uğradığı olayı kınadığını söyledi. Olayın takipçisi olacaklarını belirten Çakmakçı, olayın yaşandığı bölgede özellikle tatil günleri ve akşamları kontrollerin artırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Aynur Gül Karahan Çakmakçı, "Yaşanan bu vahim olayı şiddetle kınıyor ve davanın takipçisi olacağımızın bilinmesini, üniversitemizin de özellikle tatil günleri ve akşamları kontrolleri arttırması gerektiğini düşünüyoruz. Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara haline geldiği günümüzde daha fazla kadınımız mağdur olmadan mevcut yasaların işler hale getirilmesini ve İstanbul Sözleşmesi'nin gereği olan düzenlemelerin yapılmasını diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı